Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Hogyan tartsam életben tavaszig?

Hogyan tartsam életben tavaszig?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még novemberben hozott ismerősöm egy bábot amit fapakolás közben talált,gondoltam elszállásolom tavaszig egy kisebb terráriumban,nehogy megfagyjon. Viszont tegnap éjjel kibújt a bábból és egy hársfaszender fogadott reggelre. Utánanéztem de csak annyit írnak hogy hárs,szil,tölgy,fűz és más lombos fafajokon él.De őszintén szólva semmi ötletem mit tegyek be neki.Hársfánk és fűzfánk is van..Ha valaki tud valami ötletet légyszíves segítsen. =(

#hársfaszender
2020. febr. 14. 13:07
1 2
 1/15 anonim válasza:
78%

Az a baj a kisfickót nem tudod így szemmel tartani szerintem,de én elengedném. Annyira nincs már hideg neki vagy passz.

Vágott hársfa szerintem nem lenne neki jó bár még talán ilyen állatkertbe próbálkoznék

Nem tudom milyen ritka vagy védett-e,de ránézek

2020. febr. 14. 13:13
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem szívesen engedném még el,furdalna a lelkiismeret,ki tudja milyen idő jön még.Ahogy olvastam nem védett,de ennek ellenére nem szeretném ha odaveszne. =(
2020. febr. 14. 13:21
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

"Feljegyzett tápláléknövényei közé tartoznak az Alnus, Betula, Morus, Prunus, Quercus, Tilia és Ulmus nemzetségek fajai. Repülési ideje májustól szeptember végéig tart."

Jobb ötletem nincs, mint hogy vegyél hársfateát, kevés hideg vízzel spricceld meg, hogy kicsit életre keljen, hátha elrágcsálja. Vagy ha találsz a fáitokon még valami ottmaradt levelet, kínáld meg vele!

Sajnos becsapta a fűtött szoba, túl korán kelt ki!

De amúgy sem tudom elképzelni, hogy lepkeként hogy tudod terráriumban tartani, esélyes, hogy elpusztul.:(

2020. febr. 14. 13:38
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy abba hamarabb fog belehalni, hogy fogságban tartod.
2020. febr. 14. 13:45
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Kint nem talál élelmet, bent nem tudod mivel etetni.

A tanulság, ha legközelebb valamit találsz, azt csak kinti körülmények között tartsd, akkor időben fog felébredni.

2020. febr. 14. 13:49
 6/15 anonim válasza:
100%
Esetleg fbn vmi csopit hátha...
2020. febr. 14. 13:55
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem terveztem megtartani,nem azért tettem kis terráriumban,hogy majd háziállatka lesz,hanem hogy biztos helyen legyen a báb ahova senki nem nyúlkál még véletlenül sem. A terrárium ilyen előtérszerűségben volt ahol a növények telelnek,az külön nincs olyan szinten fűtve mint a lakás többi része.Ezt a hársfatea dolgot kipróbálom,azért köszönöm a tippeket!!:)
2020. febr. 14. 13:55
 8/15 anonim ***** válasza:
40%
Az imágók nem táplálkoznak.
2020. febr. 14. 14:17
 9/15 anonim ***** válasza:
81%
8-as-nál a pont.Vízre, cukros vagy mézes vízre van szükségük, esetleg narancsot vágj fel, annak a levéét is lenyalogatja. A hárs stb. levelet csak a hernyók fogyasztják, a kifejlett lepkének nincs is rágószerve.
2020. febr. 14. 14:33
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én hétfőn írnék egy emailt a Rovartani Társaságnak, vagy a Rovartani Tanszéknek (telefont sehol nem látok) és megkérdezném, mint természetszerető és érdeklődő fiatal.

Szerintem, ha nem egy epebajossal hoz össze a sors, akkor fognak válaszolni. Veszítenivalód nincs,

[link]

[link]

2020. febr. 14. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!