Hogyan tartsam életben tavaszig?
Sziasztok!
Még novemberben hozott ismerősöm egy bábot amit fapakolás közben talált,gondoltam elszállásolom tavaszig egy kisebb terráriumban,nehogy megfagyjon. Viszont tegnap éjjel kibújt a bábból és egy hársfaszender fogadott reggelre. Utánanéztem de csak annyit írnak hogy hárs,szil,tölgy,fűz és más lombos fafajokon él.De őszintén szólva semmi ötletem mit tegyek be neki.Hársfánk és fűzfánk is van..Ha valaki tud valami ötletet légyszíves segítsen. =(
Az a baj a kisfickót nem tudod így szemmel tartani szerintem,de én elengedném. Annyira nincs már hideg neki vagy passz.
Vágott hársfa szerintem nem lenne neki jó bár még talán ilyen állatkertbe próbálkoznék
Nem tudom milyen ritka vagy védett-e,de ránézek
"Feljegyzett tápláléknövényei közé tartoznak az Alnus, Betula, Morus, Prunus, Quercus, Tilia és Ulmus nemzetségek fajai. Repülési ideje májustól szeptember végéig tart."
Jobb ötletem nincs, mint hogy vegyél hársfateát, kevés hideg vízzel spricceld meg, hogy kicsit életre keljen, hátha elrágcsálja. Vagy ha találsz a fáitokon még valami ottmaradt levelet, kínáld meg vele!
Sajnos becsapta a fűtött szoba, túl korán kelt ki!
De amúgy sem tudom elképzelni, hogy lepkeként hogy tudod terráriumban tartani, esélyes, hogy elpusztul.:(
Kint nem talál élelmet, bent nem tudod mivel etetni.
A tanulság, ha legközelebb valamit találsz, azt csak kinti körülmények között tartsd, akkor időben fog felébredni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!