Valaki itt tapasztalta a 4G hatását méhekre? Esetleg, olyan helyen, az 5G által okozott kárt? Méhészek, érzékeltek valamit a méhcsaládokon?
Nincs ilyen jellegű tanulmány szerintem 5Gre vonatkozólag.
Ismerek olyan embert aki méhész is és telekom mérnök is egy személyben. Tőle nem hallottam a 4G vs méhek összefüggésben. Egyébként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tevékenykedik.
Én azt gyanítom, hogy erre sem készült még tanulmány, de mindenképp érdemes lenne kutatni a sugárzások élettani hatásait.
#1 saját tapasztalat felől érdeklődtem, vmit félreolvastál.
Az ismerősőd érdekes helyzetben van, mert ha pusztulnak a méhei a 4G-től 5G-től, és ezt bevallja-hirdeti, akkor nemigen maradhat a telekommunikációs cégnél, tehát mindkét anyagi forrását elveszti.
Sajnos nem jött válasz a kérdésemre.
Valószínűnek tartom, hogy nehéz megállapítani, mitől pusztul el a méh, és azt tudni, hogy a mezőgazdasági vegyszerezéstől, permetezéstől (a Magyarországon nem betiltott neonikotinoid-tartalmú rovarölő szer kiemelten káros rájuk) sok méh pusztul.
Egy 2019-es cikkben is olvasni a méhekről:
"A korábban könnyen vett betegségeket ma már nehezen küzdik le, és egyre többször fordul elő, hogy rejtélyes okból elpusztulnak, vagy eltűnnek a dolgozók."
Tehát a méhészeknek nehéz megállapítani az okokat, mert sokféle ok lehet, ahogy az említett cikkben is felsorol néhányat.
neonikotinoid-tartalmú rovarölő szer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!