Miért van az, hogy a rovarok a lakásba befelé a legapróbb réseket is megtalálják, kifelé viszont már sohasem tudják megtenni ugyanezt?
Bent meleg van, nem azért ment be, hogy kimenjen!
Te is sz-psz vele mi? Én háborút folytatok. Nem túlzás! Mindent bevetős igazi háborút!
Fix szúnyoghálót kell csináltatni, nem ezt a rolós bohóckodást, és a fixnek is a keretét is kívülről külső kerületén végig, meg a keret és a betét között is végig, ki kell nyomni uv álló szilikonnal. Vagy akril tömítő is jó végülis, az nem ragad annyira. De tömít.
A vegyi fegyvereket felejtsd el. Én már túl vagyok rajta.
Ahogy az előző válaszolók is írták, a rovarok érzékelik a hő- és/vagy fényhőforrást és bármi áron is, de megtalálják az utat a "megfelelő" irányba. Én az ázsiai poloskák és/vagy katicák ellen úgy próbálok meg védekezni, hogy az ablaknál a réseket bepermetezem olyan anyagokkal, amiknek a szaga taszítja emezeket.
Két ilyen szert találtam idáig, aminek nem bírják a szagát:
- Citromos ablaktisztító (a poloskák és a katicák is utálják)
- Hideg zsíroldó (Nagyon durva vegyszer, olyannyira, hogy ezidáig ez volt csak képes ténylegesen elpusztítani ezeket a dögöket és ahová ez került, annak a közelébe sem mennek napokig. Mivel lúgos, ezért nem korrodál semmilyen felületet, viszont ajánlott védőszemüveg és kesztyű ill. kutyát, macskát, gyereket távol tartani használatkor, az eredmény viszont garantált!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!