Albérletben lakok az egyetem miatt. Ilyen kis cérnavékony, rövid barna "kukacokat" találtam nemrég az ágyam melletti falon, néha a lepedőmre meg a takarómra is rámásznak. Hernyószerűen közlekedik, gondoltam rá, hogy moly, de megnéztem es az nem ilyen... életemben nem láttam még ilyet, lakótársamnak sincs ötlete mi ez, meg honnan jött. Tavaly más szobában laktam, de az ágy ugyanaz, arra gondoltam, vagy abból vagy a padlóból/falból/szekrényből? Tavaly a lakótársamé volt ez a szoba, de neki nem volt ilyen problémája, és én se vettem észre korábban az ágyon. Ma felmostam mindent domestosos vízzel, még a falat is, az ágyneműt kimostam, de akkor is ott találtam az új ágyneműn. Valaki tudja, mi ez és hogy tüntethető el? Nem merek aludni, annyira gusztustalan...
Én még mindig a molyra tippelek, bár kétséges. Ezekkel a kis piszkokkal én is találkoztam már, viszont, ha jól emlékszek, akkor kint. Próbálj kirakni molylepke űzőt, ha nem válik be, akkor nem az. Valami levendulás szöszt permetezz szét a falon is, meg, ha találsz ilyen kis ruhabábokat, akkor meg biztos, hogy moly.
2019. szept. 13. 08:28
3/5 Mátranováki Fényevő válasza:
Nem kell pánikolni, ártalmatlan, egy frissen kelt araszolóhernyó. Valószínűleg valamikor nyáron bekerült egy nőstény lepke, akár fényre berepült, akár növénnyel vagy valami, aztán bent lepetézett (nem azért mert ott akart, hanem mert nem tudott időben kimenni) és most kelnek. Mivel nincs bent semmi amit ehetnek (max szobanövény, ha olyan), 1-2 nap alatt el fognak pusztulni.
2019. szept. 13. 08:57
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom! Akkor remelem, mire hetfon visszajovok, mar nem lesznek itt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!