Zavaróan hangos feketerigó elkergetése?
Van egy feketerigó ami állandóan odaszáll a szemben lévő fa tetejére, magason és "énekel". Csakhogy ez (főleg jó időben nyitott ablak mellett) hajnali 4 kor nagyon zavaró, de sokszor napközben is amikor az ember tanulni szeretne. Elképesztően hangos és az én fülemnek nem is kellemes.
Arra gondoltam, hogy esetleg valami ragadozómadár hangját ha lejátszom hangszóróból arra elrepül? Vagy nyerek vele 10 percet és visszajön vagy jön helyére egy másik?
Mielőtt valaki belém kötne, nem vagyok se állat se madár gyűlölő, de ez már sajnos sok.
# 19 Szerintem te akkor tényleg a mentőautót hallod... :D Tavaly tele volt a kertem fekete rigókkal, a hangjuk pont ilyen:
Múlt héten helyeztem ki egy B típusú odút. Jelenleg a második költési időszak alatt vagyunk, így elég gyorsan rácsapott egy széncinege pár. Sajnos pont a szüleim szobája közelében van a fa, amire felfüggesztettem, így reggel és este (elalvás illetve ébredés előtt) rázendítenek elég hangosan. :) Ez egy ilyen bicikli.
Bármilyen riasztó módszert is választasz, az állatot ne érje fizikai károsodás, ezt tartsd szem előtt.
Légpuskás vadbarmok: szerintetek vajon mi egy picikét esetleg zavarjuk az állatvilágot? Vagy pl.más embereket?
Hülye szomszéd, idióta hangos barom, az mindig van. És ha rájuk szólsz, mit csinálnak, neked mennek, és összevernek, ha egyedül vagy.
A rigót lelövöd, egy hangot sem ad ki, csendben meghal, megüvegesedik a szeme, elpusztul a fészekalj, mert az egyedül maradt szülő nem tudja felnevelni.
Ti meg lármás sggfejek vagytok, és ha kicsit is megfújna a szél, már visíttok, mint a malac.
Kérdező, tudom, mi a helyzet, ma éjszaka pl. 3.30-kor rákazdte a rigó az ablak előtt, ha a párnámon ül, akkor sem lehetett volna hangosabb. Fogtam magam, és paplanostól átvonultam egy olyan helységbe, ahova nem hallatszott. Amúgy meg füldugózni szoktam, de ma muszáj volt hallanom az ébresztőt. Elnézem a rigónak, mert neki ez a dolga, élete. Ők is alkalmazkodnak hozzánk, nekünk is alkalmazkodnunk kell.
"Szerintem a seggedbe dugd fel a légpuskát aztán húzd meg a ravaszt. Tuskó barom."
Elképesztő, hogy milyen beteg emberek vannak itt. Tudod te milyen sérülést okoz egy légpuska golyó ami eltalál téged a végbeleden keresztül?
"Elképesztő, hogy milyen beteg emberek vannak itt."
Egyre gondoltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!