Tudtok mondani fura, különc neveket háziállatnak?
Bármilyen állatra megfelel, lehet kutya, macska, hal, kacsa neve.
Eddig összegyűjtöttem ezeket, de egyik sem tetszik igazán, de ilyesmit szeretnék: Kredenc, Bidri, Serpenyő(bár inkább serpi-ként becézve).
De nem muszáj magyar, lehet akár valami szép szó bármilyen nyelvre lefordítva ami szépen hangzik. Én pl próbáltam az álmot lefordítani, de egyik nyelven sem volt annyira szép.
Szóval az a lényeg, hogy ne legyenek átlagosak, mint a Mázli, Buksi, Hercegnő.
Köszönöm a válaszokat:)
Uzsi (uzsonna), Szafi (szafaládé), Burgonya, Repi (repeta), Kara (karalábé), Ubi (uborka), Toja (tojás).
Ez mind benne volt a pakliban az új kutyánknál. Mondanom sem kell, szeret enni:D.
Egy ismerős angol bulldog kutyáját így hívják:
Miki Tyson.
A két papagájunk Parmezán és Rocquefort (a sajtok után). Szerintem a kajanevek jók.
Egy ismerős kutyája Guba.
Mamámék kutyája Funda volt.
Az embernevek is nagyon tetszenek, macskánk Jolán, törpedisznónk Mátyás, a kakasunk Antal Sándor. Jövőre szeretnénk majd egy kiskutyát, egyelőre a Bori (Boróka v Borbála becézése) a befutó.
A páromnak volt T-72 nevű macskája, ez sem túl szokványos :-)
Alma - magyarul a gyümölcs spanyolul pedig a lélek
De nekem nagyon tetszenek a költők nevei is. Kosztolányi, Ady, Radnóti.
Csuti, Dodó, Harley, John Deere, Süti, Bodza, Eperke, Pari (Paradicsom), Mozart, Likőr, Vespa, Peugeot
A 2 macskánk régen Gin volt és Tonic :)
Most a fiaim adjak a neveket es csak traktor vagy egyeb jarmű marka jöhet szóba. Így a kutyank Pözsó, a cicánk Jawa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!