Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mentett gerlét hogy lehetne...

Mentett gerlét hogy lehetne megjelölni?

Figyelt kérdés

Még novemberben mentettem egy gerlét, nagyon beteg volt. Sikerült meggyógyítani és felerősíteni.

Várok az igazán jó időre, hogy elengedjem.

Mivel valószínűnek tartom, hogy nem megy messzire és a környéken marad, szeretném figyelemmel kísérni.

Hogy lehetne megjelölni? A gyűrűhöz már túl nagy, és azt sem tudom hol lehet kapni.

2019. ápr. 2. 17:17
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Nem merek rá jelölő gyűrűt rakni. Ilyen okok miatt is. A MME egyesület válaszolt, azt írta tegyek rá alkoholos filccel jelet, ősszel levedli.

Szóval nem vagyok kisegítve.

:( Máshogy meg nem nagyon lehet megjelölni.

2019. ápr. 4. 17:23
 12/12 anonim ***** válasza:

Jelző gyűrűvel jelöld meg. Galambokon pl. postákon egész életükben rajta van, semmi bajuk tőle. Olyan mint amikor az ember karkötőt hord. Csak a nagyságra ügyelj. Csak galambokkal van tapasztalatom így nem biztos de szerintem kb. 6-7 mm átmérőjű lehet jó neki. Az nem feszes viszont nem is túl nagy így sokkal kisebb a beakadás veszélye.

De ha rákeresel neten valami gerlés honlapra vagy fórumra ott lehet megtudod a tuti méretet. A kacagó gerle ami hobbi állat pontosan akkora nagyságú mint a balkáni gerle ami valószínűleg neked van. Erre keress rá.

Külömben a madártani intézetek is világszerte így jelölik a vadon elő madarakat, mindenféle fajt, úgy hogy nem kell ettől félned.

2019. ápr. 7. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!