Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A rozellák tényleg nehezebben...

A rozellák tényleg nehezebben szelidíthetők/idomíthatók?

Figyelt kérdés
Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy elég buta madarak.
2018. dec. 25. 18:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem buták csak nem szobába valók. Én ha bent tartanék madarat, tuti, hogy kecskét vagy pyrrhurát tartanék
2018. dec. 25. 20:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem buták, de általában nem jönnek ki olyan jól az emberrel, mint más fajok. Intelligens madarak, de nem engedelmes házikedvencnek valók. Nehéz őket jól tartani és lassan fogadnak a bizalmukba. Ha szelíd, emberbarát papagájt szeretnél, inkább a gyakrabban tartott fajok között nézelődj. A hullámos, nimfa, kecske, stb. tartása egyszerűbb, és lényegesen szelídebbek. Bármilyen papagájt választasz, legalább kettőt tarts! Ha elég nagy a hely, lehet többet is. Minél többen vannak, annál nagyobb biztonságban érzik magukat, tehát annál bátrabbak. Egymástól gyorsan tanulnak, és akkor is el tudják foglalni magukat, ha épp nem foglalkozol velük.
2018. dec. 25. 21:54
 3/11 A kérdező kommentje:
Az alapszabájokkal már tisztában vagyok, sőt törpéim vannak is :) Csak szeretnék picit nagyobban is kipróbálni magam. Már épül égy 5 600 négyzetcentis alapterületű, 2méter magas lakosztály :) Én is a kecskéket néztem, esetleg hegyiket, vagy barrabndokat.
2018. dec. 25. 22:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát az 5-600 négyzetcenti alapterület nemsok, inkább hosszabb legyen, mint magas. 500-600 négyzetcenti az hogy? 20x25 alapterulete van? Vagy 30x20-as? Az igenkicsi.
2018. dec. 26. 00:54
 5/11 A kérdező kommentje:
Dehogy, ötezerhatszáz négyzetcenti :) Azért nem hosszúságokat írtzam, mert kicsit érdekesebb alakú
2018. dec. 26. 07:49
 6/11 A kérdező kommentje:
2018. dec. 26. 07:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Ja, ugy más
2018. dec. 26. 08:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Hmmm, egy csapat kecske! Imádnám! Nem balhésak és nagyon jófej madarak.
2018. dec. 26. 23:32
 9/11 A kérdező kommentje:
A hegyik felé hajlok a legjobban, de a kecskék is játszanak még elég erősen :p
2018. dec. 27. 09:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát nekem egy hét volt megszelídíteni Moriszt, a hímet! Imádommmm! Szép piros-sárga-lila-zöld színe van, bújik hozzám, cuki és szelíd. Nemrégiben tetves volt, de elmúlt róla. 0-24-be vele vagyok, ezért nem tép tollat és nem d3pizik, plusz szabadon él, és este az éhség miatt megy be a nagy-nagy, két négyzetméteres ketrecébe. Eleinte tartózkodó volt, de sok-sok kézből etetéssel való(mindennapos)próbálkozással végre szelíd lett! már az első nap elkezdtem. Volt régen is rozella papagájom, az is ilyen szelíd volt.
2019. márc. 12. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!