A rozellák tényleg nehezebben szelidíthetők/idomíthatók?
Figyelt kérdés
Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy elég buta madarak.2018. dec. 25. 18:04
1/11 anonim válasza:
Nem buták csak nem szobába valók. Én ha bent tartanék madarat, tuti, hogy kecskét vagy pyrrhurát tartanék
2/11 anonim válasza:
Nem buták, de általában nem jönnek ki olyan jól az emberrel, mint más fajok. Intelligens madarak, de nem engedelmes házikedvencnek valók. Nehéz őket jól tartani és lassan fogadnak a bizalmukba. Ha szelíd, emberbarát papagájt szeretnél, inkább a gyakrabban tartott fajok között nézelődj. A hullámos, nimfa, kecske, stb. tartása egyszerűbb, és lényegesen szelídebbek. Bármilyen papagájt választasz, legalább kettőt tarts! Ha elég nagy a hely, lehet többet is. Minél többen vannak, annál nagyobb biztonságban érzik magukat, tehát annál bátrabbak. Egymástól gyorsan tanulnak, és akkor is el tudják foglalni magukat, ha épp nem foglalkozol velük.
3/11 A kérdező kommentje:
Az alapszabájokkal már tisztában vagyok, sőt törpéim vannak is :) Csak szeretnék picit nagyobban is kipróbálni magam. Már épül égy 5 600 négyzetcentis alapterületű, 2méter magas lakosztály :) Én is a kecskéket néztem, esetleg hegyiket, vagy barrabndokat.
2018. dec. 25. 22:06
4/11 anonim válasza:
Hát az 5-600 négyzetcenti alapterület nemsok, inkább hosszabb legyen, mint magas. 500-600 négyzetcenti az hogy? 20x25 alapterulete van? Vagy 30x20-as? Az igenkicsi.
5/11 A kérdező kommentje:
Dehogy, ötezerhatszáz négyzetcenti :) Azért nem hosszúságokat írtzam, mert kicsit érdekesebb alakú
2018. dec. 26. 07:49
8/11 anonim válasza:
Hmmm, egy csapat kecske! Imádnám! Nem balhésak és nagyon jófej madarak.
9/11 A kérdező kommentje:
A hegyik felé hajlok a legjobban, de a kecskék is játszanak még elég erősen :p
2018. dec. 27. 09:09
10/11 anonim válasza:
Hát nekem egy hét volt megszelídíteni Moriszt, a hímet! Imádommmm! Szép piros-sárga-lila-zöld színe van, bújik hozzám, cuki és szelíd. Nemrégiben tetves volt, de elmúlt róla. 0-24-be vele vagyok, ezért nem tép tollat és nem d3pizik, plusz szabadon él, és este az éhség miatt megy be a nagy-nagy, két négyzetméteres ketrecébe. Eleinte tartózkodó volt, de sok-sok kézből etetéssel való(mindennapos)próbálkozással végre szelíd lett! már az első nap elkezdtem. Volt régen is rozella papagájom, az is ilyen szelíd volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!