Milyen madár lehet az, amelyik éjszaka aktív és csicsereg a szabadban?
Figyelt kérdés
Éjszaka madárhangokat hallok az utcáról, nagyon kellemes, megnyugtató csivitelés, de nem tudom, milyen madár lehet, amelyik ilyenkor, a sötétben aktív.2018. nov. 28. 14:11
2/8 anonim válasza:
Bagoly.
Vagy a bagoly lecsap egy kismadárra, és az "jajgat".
De ez nem kellemes hang.
3/8 anonim válasza:
Pacsirta.
Úgy tudom az énekel este.
"Akácos út, ha végig megyek rajtad én,
Eszembe jut egy régi szép emlék.
Nyár este volt, pacsirta szólt a fán,
S ott kóborolt, csavargott egy cigány.
Megszólítám, de jó, hogy megtalállak én,
A legszebb lány tudod-e hol lakik?
Ott arra lenn, túl az akácsoron,
Ma este még e ház elé osonj!"
:)
4/8 anonim válasza:
Gyakorlatilag bármilyen madár lehet mivel a városokban az éjszakai közvilágítástól gyakran megzavarodnak. Ha sikerülne csinálnod egy hangfelvételt akkor könnyebb lenne megmondani milyen madárról van szó.
5/8 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem bagoly. Nem tudom, a városi alapzaj mellett tudok-e jó minőségű hangfelvételt csinálni, de megpróbálok.
2018. nov. 28. 17:13
6/8 A kérdező kommentje:
Most találtam pacsirta hangfelvételeket, erre igazából hasonlít, de ők élnek városban is?
2018. nov. 28. 17:15
7/8 anonim válasza:
Persze simán élhetnek városokban is. Főleg ha egy jól parkosított környéken laksz.
8/8 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!