Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Befogadna a papagájunk egy...

Befogadna a papagájunk egy társat? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Tudom hülyén hangzik, de nem tisztázódott, hogy milyen nemű a madár... A csőre sárga, az orra ugyanilyen színű. Akkor milyen lehet?

Nálunk van már 2-3 éve, arra gondoltam, hogy veszek neki egy ellentétes nemű párt, de nem tudom hogyan viselné...

Adnátok tanácsot légyszi??

Köszönöm előre is!

2010. jún. 23. 21:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hullámos papagáj? A lánynak barnás a csőre fölött, a fiúé kék. Szerintem biztosan elfogadná a párt, pláne hogyha nem tudsz vele sokat foglalkozni.
2010. jún. 23. 22:01
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen, az :)

Neki simán sárga, kék semmiképp!

Akkor egy kék orrút vegyek?

És kicsit vagy idősebbet?

Nincs időm foglalkozni vele, remélem így jobb lesz neki...

2010. jún. 23. 22:04
 3/14 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen próbálj meg kicsit idősebbet venni, de garancia nem lesz rá, hogy párosodni is fognak, lehet olyan hogy nem tetszenek egymásnak. De gondolom nem is az a cél, hanem hogy ne legyen egyedül.
2010. jún. 23. 22:11
 4/14 anonim ***** válasza:
Fiút vegyél neki, vagyis a csőre felett kék legyen. És lassan kell először egymáshoz szoktatni őket.
2010. jún. 25. 10:21
 5/14 anonim ***** válasza:

Előző vagyok..

Azért jobb fiút venni, mert ha mégis kiderülne, hogy a tiéd fiú, jobban kijönnek egymással, mint két lány.

2010. jún. 25. 10:23
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

És akkor biztosan lány a mi papagájunk, mivel az orra sárga, igaz?

Kék orrút veszek, minél idősebbet.

És hogy lehet lassan egymáshoz szoktatni?

Csak be kell rakjam a kalitkába, vagy valami...

Ugye ki fognak jönni egymással és a mi madarunk örülni fog az új társnak?! :)

2010. jún. 25. 13:13
 7/14 anonim ***** válasza:
ne fiút vegyél, hanem nőstényt, mert ilyen korban a hullámos papagájnál veszélyes lehet már ha tojást rak, lehet furán hangzik hisz még csak 2-3 éves, de 2 éves után már van esély rá, és a nősténnyel is kifog jönni, úgy szoktasd őket össze hogy ami most van berakod a szoba egyik részébe, a másikat a másikba, (persze mind2-t kalitkába) és minden nap közelebb rakod őket egymáshoz, majd amikor már egymás mellet vannak 1 hét múlva össze engeded 1 kalitkába őket
2010. jún. 26. 18:30
 8/14 anonim ***** válasza:
2-3 éve nálatok van, ás máég azt sem tudod milyen fajta madár? Ezt nevezem felelős állattartásnak! Olvass utána, párt meg vegyél mellé mindenképpen, nagy kalit ajánlott!
2010. júl. 24. 20:06
 9/14 A kérdező kommentje:

Nem az enyém a madár és ajándék volt.

Veszek párt, csak félek, hogy nem fogadja be...és az egyik válaszoló írta, hogy egy ideig külön kalitkában kell őket tartani, amit én nem engedhetek meg magamnak. :(

Akkor hogyan szoktathatnám össze őket?

2010. júl. 24. 20:43
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is fiút vegyél hozzá. És nincs valamilyen ismerősöd akinek van kölcsönbe egy kalitkája? Vagy kérdezd meg az állatkereskedésekben, hogy lehet-e bérelni, egy vagy két hétig egy kalitkát.

És szerintem is úgy szoktasd össze őket, hogy egyre közelebb rakod őket egymáshoz. Vagy a te papagájodat engedd ki, hagy vizsgálja meg a másik kis papit a kalitkán kívül, és így hamarabb összebarátkozhatnak.

Ha meg nem akarod pároztatni majd őket, akkor ne rakj be odút.

2010. júl. 30. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!