Meddig él egy papagáj? Egy törpenyuszi és egy tengerimalac?
Tudom rajta van a neten,de tapasztalatok érdekelnek.
Hullámos és törpepapagáj.
(Nekem van 2 hullámos és 2 törpe is és 3 t.malac és 2vtörpenyuszi is)
A neten is tapasztalatok vannak.
Egyébként meg sok mindentől függ, mit kapnak enni, viszed-e dokihoz ha baj van stb...
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
Hullámos papagáj: 6-8 év
Nyuszi: 8-10 év, táplálástóp függ. Például Németországban általánosak a 12-13 éves nyuszik, de ők csak és kizárólag gyógynövényeket és szénát kapnak. Pelletált tápot nem.
Tengerimalac: 6-7 év
A madarak hullámos magkeveréket kapnak néha fürtös kölest és ugye vizet állandóan.A malacok magokat mivel a tápot nem eszik csak a magot és szénát.A nyuszik nyúltápot és szénát kapnak és persze ők is vizet.
Általában viszem dokihoz,de nem rohanok kis semmiséggel.Csak ha tényleg láttom,hogy nincs rendben.
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy az állatok addig titkolják hogy betegek amíg csak tudják. Így sajnos a 'kis semmiség' is lehet jele hatalmas bajnak.
A papagájoknak adj néha tyúkhúrt, főtt tojásfehérjét is, nagyon szeretik és kell is nekik a vitamin. (Lehet még reszelt sárgarépát, kis salátát is, almát..)
Nekem eddig csak nimfám és hullámosom volt a papagájok közül, de a tapasztalataimat megosztom: A hullámosok kb. 10 évig élnek, míg a nimfák 20, néha azonban 30 évig is. Nekwem nem volt nyulam, se tengerimalacom, csak a szomszédnak; de azt tudom, hogy 8 évig élt mindegyik nyuszija vagy tengije. Tehát ezt tudom.
Nekem jelenleg 2 hullámospapagájom, 1 nimfapapagájom, 2 szakállas agámám, 1 vadászgörényem és egy jópár szivárványos guppy-halam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!