Leesett fecskefészekből szétszéledt röpképtelen de tollas fecskefiókákat be lehet-e tenni másik fecskefészekbe, amiben van fecskecsalád?
Figyelt kérdés
Esetleg szétosztva a fészek nélkül maradt fecskefiókokat több másik, még lakott fészekbe, mindegyikbe egyet-egyet? Tehát a kérdés valójában az volna, hogy a másik fecskecsalád szülei fogják-e vajon etetni az idegen fiókákat?2018. júl. 13. 19:40
1/2 anonim válasza:
Valami madármentő szervezetet kéne megkérdezni. Én jártam úgy sajnos, hogy miután sorra kipotyogtak és elpusztultak, az utolsó előttit még sikerült kimentenem a kutya szájából és visszatettem a saját fészkébe a saját testvére mellé. Marha büszke voltam magamra. Aztán azért gyanús lett, hogy a másik (meg tudtam különböztetni őket, mert a másik jóval nagyobb volt, láttam amikor visszatettem a tesót), szóval a másik kiült a fészek peremére és egész este ott ült. Aztán ő is lezuhant:( Nyilván az történt, hogy a tesó, akit visszatettem, annyira megsérült az eséstől, hogy nem élte túl és elpusztult a fészekben, ezért az utolsó fióka kiült a peremére és valószínűleg álmában lezuhant, mert még nem tudott repülni:( Halogattam a halott fiókához felmászni, éreztem, hogy kéne, hiszen a 2 szülő is a fészekben lakott. De csak akkor kaptam észbe, amikor az udvaron arra lettem figyelmes, hogy az egyik fecskeszülő a házat és a melléképületet összekötő két végén nyitott folyosón kétségbeesetten röpköd ki, be, de akkora csivitelést csapva, hogy nem tudtam másra gondolni, hogy tőlem kér segítséget. Mert akkor kezdte ezt csinálni, amikor meglátott. Soha ilyen szívszaggató gyászt nem láttam még madáron:( Megértettem, hogy mit kér, felmásztam a fészekhez és kiemeltem a kis fecske testét. Olyan szép volt, mintha csak aludna. Írtam erről egy novellát is. Nagyon nehéz volt abba belegondolnom, hogy tulajdonképpen az utolsó kisfecske azért pusztult el, mert a testvérét visszatettem. Azt képzeltem, jobban tudom a természetnél és milyen igazságtalan, hogy az erősebbek kilökdösték a gyengébbeket vagy egyszerűen tényleg nem volt elég hely és törvényszerűen a gyengébbek potyogtak ki. Ha nem avatkozok közbe, az utolsó fióka felnőhetett volna:(
2/2 anonim válasza:
Ilyenkor szakemberek segítségét kell kérni, ha nincs korábbi madármentési tapasztalatod. A Madárkórházban elég sokat neveltek, ott voltam, láttam. Amíg eljuttatod egy madármentő állomásra, vagy helyi nemzeti parkba, etesd lisztkukaccal.
Csak az a baj, hogy én most pl.el voltam utazva. azóta eltelt 5 nap. 0.0001% hogy még élnek..
Ne gyakorin kérj elsőkörben segítséget!
Beszélj a helyi állatorvossal,vagy googleben keresgélj elérhetőségeket.
Visszatenni elég rizikós, én nem próbálkoznék ilyesmivel, mert amint az előző válaszoló is írta, lehet nagyobb kárt okozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!