Kezdőoldal » Állatok » Madarak » 5 éves - nem kézhezszokott -...

5 éves - nem kézhezszokott - nimfa papagáj összeszoktatása egy másik papagájjal?

Figyelt kérdés
Most kaptam egy barátnőmtől egy kb 5 éves nimfa papagájt. Nekem is van egy kb 1 éves nimfám, és az a kérdés, hogy : - honnan tudom megállapítani, hogy milyen nemű a papagáj? - hogy szoktassam őket össze, illetve egyáltalán, hogyan szoktassam kézhez az idősebbet? - és ha esetleg van ötletetek, egy vagány papagájnév is jól jönne :-)

2016. máj. 26. 16:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Először is,még ne tedd össze őket,csak egymás közelébe.Hallják,lássák egymást.Addig próbálkozz a szelídítéssel.Ha egyáltalán nincs kézhez szokva,nehezebb dolgod lesz,fiatalon ez könnyebb.1 hétig,de minimum pár napig ne engedd ki,szoknia kell az új helyet,és Téged is.Beszélj hozzá sokat.Pár nap után engedd ki és tegyél a kezed és a madár közé egy szotyit,vagy valamit amit szeret.Ne várj csodát,idő kell neki.Ha már elveszi,fogd a kezedben a szotyit,és tedd oda az ujjad akadálynak.Előbb-utóbb rá fog lépni(pláne ha kicsit éhes).Ha az 1 évesed kézszelíd,akkor könnyebb dolgod lesz,mert követni fogja.A nemét illetőlen figyeld a viselkedését.Ha dallamosan fütyörészik,akkor hím.Ha pedig visszafogottabb,inkább csak egyhangú füttyöket hallat,akkor tojó.Azonos ivarú madarak is tarthatók együtt.Az új madárkát pedig mindig tedd kalitkástól kicsit közelebb a másikhoz,és ha már úgy véled,tedd össze őket.
2016. máj. 27. 15:47
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm :-)

És ha párban vannak /tehát hím és tojó/, mennyi az esélye, hogy lesznek tojások? Mert annak azért nem örülnék... :/

2016. máj. 28. 09:49
 3/3 anonim ***** válasza:
A tojásrakás elkerülhetetlen,de a fiókák megelőzhetők a tojások elvételével,illetve műtojással. :)
2016. máj. 28. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!