Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Van egy Venezuellai Amazononom...

Van egy Venezuellai Amazononom, szeretnék venni mellé egy másik papagájt, h ne unatkozzon milyet vegyek? Többi lenn

Figyelt kérdés
A gond az hogy amazont még egy pár évig nem tudok mellé venni, szeretnék valami olcsóbb fajtát venni amig nem szerzek majd mellé egy párt addig is hogy ne legyen egyedül MILYEN OLCSÓBB FAJT VEGYEK MELLÉ, akivel el lenne ?

2015. ápr. 20. 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy külföldi facebookos papagájos csoportban láttam már olyan képet, hogy jól kijön nimfával valakinél. Méretben nem sokkal kisebb, de szerintem olcsóbban hozzájutsz (még tenyésztőtől is).
2015. ápr. 20. 23:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Ritka, hogy az amazonok megtűrnek más fajokat is, elég kiszámíthatatlanok ilyen téren. Szerintem nézz utána hasonló igényű/személyiségű fajoknak, és csak hosszas összeszoktatás után engedd össze őket.

De mindenképp ajánlom, minél hamarabb vegyél neki párt, az amazonok híresen rosszul tűrik a magányt.

A nimfa viszonylag békés, sok fajjal lehet őket eggyütt tartani de ha veszel, akkor valószínűleg lesz egy magányos amazonod és egy magányos nimfád.

Tehát szerintem kezdj el spórolni egy párra, mint átmeneti megoldás sem megfelelő egy másik fajú papagáj, mint társ.

2015. ápr. 21. 14:31
 3/4 anonim ***** válasza:
a nimfa békés de az amazon NEM!!!!
2015. ápr. 21. 19:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát, láttam én már harcias nimfát is. :-)

Ki kell fogni, ők sem egyformák, egyik fajból sem.

Kérdező, te ismered a madarad természetét, ha úgy gondolod, hogy elviselne egy másik fajból származó madarat havernak, akkor próbálkozhatsz - tud érdekes dolgokat produkálni a természet (egyébként összeengedni őket még egy fajon belül sem szabad azonnal), ha nem, akkor inkább gyűjts egy fajtársra (bár, ha nagyon harcias, akkor fajtárssal is az lehet). De mindenképp járj utána a másik madárnak is, mert ugyebár az új jövevény is lehet egy nyugisabb, meg lehet egy összeférhetetlenebb egyed. Ne ugorj bele azonnal egy új madárba látatlanul, csak mert "azt mondják, hogy azok általában ilyenek". Ez nem ilyen egyszerű.

Nekem voltak pintyeim, évekig hullámosaim, nimfáim, most nimfám van. Nincs két egyforma fajon belül sem (testvérek között sem). És látom más madarasok tapasztalatait is más madarakkal. Aki nem csak úgy nézegeti őket, hanem jobban foglalkozik is velük, megfigyeli őket, az nem csak annyit lát, hogy "általában megfelelnek a leírásnak"...

2015. ápr. 22. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!