Melyik a szebb madár szerintetek? Nimfák vagy hullámosok? És melyiket tartják leggyakrabban?
Nincs szebb madár, mindenkinek egyéni véleménye van róluk.
Nekem nimfám van, kiskoromban kaptam, a szüleim azért választották mert hosszú élettartamú, viszonylag igénytelen, és jó társ.
Ebből csak az passzol hogy hosszú életű LEHET.
De hogy igénytelen az tuti nem sőt... Na meg nem is embertárs mivel legalább párban tartandóak a testi-lelki jólétük,egészségük érdekében.
Kérdez: Nekem a hullámosok a szívem csücskei a viselkedésük miatt.
De mindkettő aranyos,szép.
Éééés megérkezett a "kössünk bele minden egyes szavamba" verseny első helyezettje #4 válaszoló személyében.
1. Nem tartom sivár körülmények között, szóval hosszú életű. Jelenleg 10 évesek a tollpamacsaim, és virulnak.
Ja, igen, párban vannak. Nem írtam, mert a kérdező a fajtára volt kíváncsi, nem arra hogy nekem történetesen hány darab van belőle.
2. Társ. Egész nap a vállamon csücsülnek, ha akarnám se lehetne levakarni őket. Okarinázni se hagynak, mert amint rákezdek, fújják a saját nótájukat, boorzasztó :)
3. De, nagyon is igénytelen. Nem azt jelenti a szó, hogy büdös, mocskos vagy hasonlók, hanem azt, hogy elég egyszerű a tartása, nem igényel semmi extrát.
Okoskodj máshol, kérlek.
Akkor egy kutyától a madárig mindenre rá lehetne mondani hogy igénytelen....
Csak éppen ha rámondod akkor olyan hatású mintha az lenne a madártartás hogy megveszed a madarakat a sarki boltban hozzá kalitkát és magot, 1-2 dolgot és ennyi. Pedig eleve nem boltban kell venni hanem tenyésztőhöz elmenni ami nem feltétlen akad a városban, bő méteres helyet igényelnek eleve ami pénz is és nem találod meg a boltban, aztán alakítani kell a lakáson/berendezésen is miattuk, időt kell fordítani a kajájuk,elfoglaltságuk gyűjtésére és elkészítésére, naponta vagy max. 2-3 naponta takarítani kell rendesen ketrecet is és a szobában is koszolnak, foglalkozni kell velük, a hozzáértő állatorvos az utazást leszámítva is 10ezer alaphangon de többszöröse is lehet könnyen...
Tenyésztőtől vannak, magam állítom össze a magkeveréküket, ügyelve a minőségre és a szükséges vitaminokra és ásványi anyagokra.
Az állatorvossal nagyon jóban vagyunk, eddig csak egyszer kellett elvinni hozzá az egyiket.
Van egy pici kalitka szállításhoz és etetéshez, de mindig szabadon vannak a lakásban. Ablakokon szúnyogháló, az ajtók zsiliprendszer-szerűen helyezkednek el, szóval biztonságos.
Kalitka, szoba rendszeresen takarítva.
Valamint nem lehet velük nem foglalkozni, ha épp nincsenek a figyelem középpontjában, akkor tesznek róla hogy változzon a helyzet.
Éééés még ezek után is úgy gondolom, hogy igénytelen állatkák :)
Nagyon egyszerű a tartásuk, valóban nem igényel professzionalizmust, kezdő madártartók is gond nélkül megbirkóznak a feladattal :)
(Tehát csak azért, mert a mai tinik, kiskamaszok körében annyira elterjedt sértés az "igénytelen", attól még nem kell mindenhol a rosszat látni benne. Jóccakát.)
Kedves Kérdező
Hullámosról nincsen tapasztalatom, de az ő tartásuk sem lehet ördöngösség ;)
Bármelyik madárka mellett dönts is, ha nagyon vacillálsz a két fajta között: amennyiben van elég helyed és időd, úgy később tarthatsz együtt hullámost és nimfát is :)
Egy helyről származnak, valamint az igényeik is közel azonosak, elég nagy kalitkában (szobában?) nyugodtan tartható a két fajta együtt is :)
Halihó! Sikerült választani?😊
Én áprilisban vettem a nimfáimat és imádom őket! :)
Igazából nem gondoltam volna, hogy milyen nagy személyiségük van ezeknek a csöppségeknek :) Arra figyelj, hogy engedd ki őket gyakran, és hogy elég nagy kalitkád legyen mert (szerintem) nem kicsi madarak :D
Egy dolog zavar a leginkább:ahová ülnek oda sz.rnak.De ezt így konkrétan.Ja, és sokat is kell porszívóznom utánuk, de már gondolkoztam, hogy veszek valami hálót a kalitka köré, hogy felfogja a szemetet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!