Mit csináljak a félős nimfa papagájaimmal?
Mikor én kaptam a törpepapagájaimat,elég szörnyű helyről lettek elhozva.Nagyon sokáig csak az oduban gubbasztottak,aztán néhány óra múlva már ettek stb.
Adj nekik egy kis időt félnek,ez természetes.
Gyere el onnan hagyd őket egyedül,aztán majd megszoknak,beszélj hozzájuk szépen kedvesen.
Mi már ott tartunk,hogy kézből esznek.
Minden újonnan beszerzett házikedvenc fél, mert még nem tudja, hol van. Ez normális, persze egy-két hét alatt megszoknak és hozzád szelídülnek(persze ha néha benyúlsz hozzájuk, ugyanis a kezedet is kell, hogy ismerjék).
Az én madaraim(hullámosok és nimfák)is féltek az első két napon még. De utána a kezembe vettem az egyiket(SOSE egyszerre fogtam meg őket), és beszéltem hozzá lassú ütembe(Jaj, de szép madár; jaj, de cuki; jaj, de édes; jaj, de szeretlek stb.), és egy hét múlva kiengedtem őket; mikor már nem ijedtek meg, ha pl. túl közel mentem a kalitkájukhoz vagy hasonlók.
És ha este vissza szeretnéd tenni őket a helyükre, akkor ne üldözd és ne hajkurászd, kergesd őket, mert lehet, hogy utána ÉVEKIG megintcsak félni fognak tőled. Inkább csald be őket valami ennivalóval, pl. akassz be fürtöskölest stb. De persze az is lehet, hogy maguktól bemennek, mert éhesek vagy szomjasak! :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!