Mit tegyek egy árva szajkófiókával?
Csirkehússal, keményre főtt tojással, rovarokkal etetheted, érdemes Ca port vagy porrá tört tojáshéjat is szórni néha a falatokra.
Ha nagyon nem hajlandó enni, akkor a csőrét két oldalt óvatosan meg kell nyomni, akkor kinyitja így bele tudod rakni a kaját, lehetőleg minél hátrébb, hogy nyeljen.
Egy pár alkalom után(ha egészséges) rá kéne jönnie, hogy mit kell csinálnia.
Helyileg ez hol van?
Csontkukacot nem szabad, fertőzéseket terjeszt+kirághatja magát a begyéből.
LISZTKUKAC
A fiókatáplálásról elég sok dolog van az interneten.
A Madárkórház honlapján pl., őket fel is lehet hívni 0630/535-64-84
Az a baj,hogy a fiókák nem bírják az éhezést, pár óra alatt el is pusztulhatnak.
Olyan nincs, hogy kiköpi, meg lehet etetni. Ezért kéne madármető állomásokat, tapasztaltabb embereket keresni SÜRGŐSEN.
Gyakorin igyekszem minden nap megválaszolni az ilyeneket, de egyszerűen nincs mindig időm, ma 12órát dolgoztam hulla vagyok. De azóta attól tartok a szajkó is az..
Az a legrosszabb, mikor évente április-július le kell írjam ugyan azokat 35kérdésre. Ráadásul szövegben nem tudom elmagyarázni, hogyan kell úgy adni csipesszel, hogy nem fulladjon meg, ne szúrja ki a csipesz a nyelőcsövét stb....
21:41-es: Túlélte az éjszakát, és kifejezetten élénk volt reggel, habár enni még mindig nem akart.Találtam egy madármentő állomást Fenékpusztán, ami viszonylag közel is van, és ma fel akartam hívni őket. Viszont úgy néz ki, mégis életben maradt az egyik szülője, mert ma délelőtt kinyitottam az ablakot és odament a kicsi és éktelenül elkezdett csicseregni. Kinéztem és ott volt a fán egy nagy szajkó madár és válaszolgatott neki. Úgyhogy kivittem és felraktam a fára, ő pedig ügyesen felugrált. Közben arra is gondoltam, hogy esetleg akinek a tollait az udvarban megtaláltam, az talán a kistertvére volt, aki megpróbált kirepülni a fészekből, csak rossz helyen kötött ki szegényem. Az utcánk tele van egyébként tölgyfákkal, Marcaliban lakom.
12:22-es: Igen, én is olvastam, hogy tartják házi kedvencként is, a probléma csak az volt, hogy nem akart enni, hiába próbálkoztam mindenfélével és aggódtam, hogy éhen pusztul.
meg lehet próbálni esetleg egy kalitkában/ketrecben kitenni az ablakba-macska/ragadozómentes helyre, hátha odajönnek a szülei etetni.
itt az országos mentőjegyzék, de sajnos asszem a szajkó nem tartozik a védettek közé(attól függetlenül az állatvédelmi/vadásztilalmi törvény rá is vonatkozik)
mindenképpen fel kell hívni a madármentőket, már csak tanácsért is
várom a fejleményeket.
lisztkukac, főtt tojás(nem túl sok,mert megterheli nagyon a máját), nyers csirkhús,csőr felének méretére tépve.muszáj erőszakkal megetetni. 10éve foglalkozom madármentéssel,eddig még nem volt olyan amit nem sikerült etetni,estleg ha nyelőcső vagy belső sérülése van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!