Ők a kihullott madárfiókákat szedik össze. Ezeket nem találják meg a szülők, számolni se tudnak, hogy megállapítsák ha egy kiesett. Ha meg is találnák, akkor sem bírnák el a fiókát, márpedig fészken kívül nem etetik.
Ha valaki hazaviszi, azzal életet ment. Mindegyiket megetetik, a többség felnő, amelyik nem, annak sajnos amúgy is baja lehet. Ha fészek alatt talál ember fiókát, valamivel (pl WC papír gurigában) vissza kell helyezni a fészekbe. Ha a fészek túl magasan van és otthagyják a madarat, megeheti róka, macska, kutya, eltaposhatja egy arra járó ember vagy csak simán, éhen is pusztulhat. :( És nem a fészekből szokás kivenni a fiókát
2013. jún. 24. 17:56
2/7 anonim válasza:
Oké, egy csupasz madárfiókát össze kell szedni, de a "szőrös tökű" rigó gyereket baromira nem... És az esetek 80%-ában őket szedik össze.
2013. jún. 24. 20:00
3/7 A kérdező kommentje:
Ha egy fióka kiesik a fészekből (Ami az esetek többségében azt jelenti, hogy annyira fejlett, hogy kész elhagyni a fészket, de esetleg még nehézkesen repül.) a szülők ugyanúgy etetik a földön is.
Lehet, hogy számolni nem tudnak, de hallják a földön lévő fiatalok hangját ami alapján megtalálják őket.
2013. jún. 25. 18:06
4/7 anonim válasza:
Mi is találtunk már szajkógyereket a földön, behoztuk egy biztonságos részbe, nehogy a macskák megfogják, és a szülei járnak etetni.
2013. jún. 27. 07:29
5/7 anonim válasza:
Apukám gyerekkorában mindig talált ilyen fiókákat, és a fészekből kiesve.Aztán etetgette tojással, csontival meg mindenfélével, és szépen felnőtt neki.
2013. jún. 27. 13:11
6/7 anonim válasza:
Mi is találtunk már fiókákat, az anyjukat is mellette... Hát nem volt szép látvány, valószínű egy macska rendezte el. De a fiókákat felneveltük, aztán nagykorukban elrepültek :) Amelyik nem árva, azt nem szokás felszedni :D mi is csak azt a madarat mentettük meg, amelyik már árva volt.
2013. júl. 4. 01:20
7/7 anonim válasza:
Tegnap én is megmentettem 1et...Bár kiesett a fészekből, az anyja nem vette észre.Ott csipogott mindenfelé megrepkedett, én pedig megfogtam a picit 1 zacskóba, és óvatosan visszatettem a fészekbe.Amikor az anya visszajött csodálkozva nézte, a fiókáját.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!