A fiú törpém mellé lányt, vagy fiút érdemes vennem?
Van egy 2 éves fiú törpepapagájom, akinek szeretnék társat venni.
Felmerült bennem a kérdés. Ha lány lesz, mindenképp lesznek fiókái? Meg lehet ezt előzni?
És lehetséges az is,hogy eltávolodik tőlem?
A fiúval vagy a lánnyal érezné jobban magát, és hogy viselkedne majd velem?
És ha megveszem neki a társát, hogy tudom őket összeszoktatni?
Együtt szelídíteni?
Tudom sok a kérdés, de biztosra szeretnék menni.
Köszi a válaszokat. :)
1. Biztosra nem mehetsz, mert egyedfüggő.
2. Az összeszoktatás elméleti lépései:
- a két madár egymás közelében van külön kalitkában
- pár nap múlva együtt repteted őket a szobában
- kb. egy hét múlva az egyik kalitkát teljesen átrendezed, és beköltözteted őket a végleges helyükre
(Ehhez képest, amikor a hullámosomnak hoztam új társat, a pótkalitkába beraktam a kettőt egymás mellé, és 5 percen belül már egy ágon ültek:) Egy hét múlva kerültek vissza a szokásos kalitkába. De bíztam benne, hogy ismerem annyira a saját madaram, hogy békés jellem, aki szereti a társaságot, és kb. 2 hete már egyedül volt. A másikat meg akkor választottuk el a családjától. Szóval van, amikor a fenti elmélet túl óvatosnak számít.)
3. Rengeteget eltanulnak egymástól, általában a szelídebb / bátrabb "kijárhatja az utat" a félénkebbnek.
4. Azt, hogy mennyire változik meg a viselkedése veled szemben, nem tudom, én mindig párban tartottam a madaraimat.
5. Én azonos neműt vennék mellé, akkor biztosan nem lesznek fiókák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!