Madarat, főként papagájt meg lehet tanítani arra, hogy egy helyre piszkítson?
Gyakran látok FB-n aranyos papagájos videókat,és megkérdeztem anyukámat,hogy mi lenne,ha mi is tartanánk papagájt,erre azt felelte,hogy "Nem,mert mindent összefosnak."
Ez tényleg így van?
És a madárszakértők ne torkolljanak le,hogy ilyen hülyeséget kérdezek,meg hogy ez nem így működik,stb...:')
De ha nem tudod visszatartani, akkor ott jön ki és abban a pillanatban, ahol éppen vagy, és mire eljutna az agyadig, már kész is vagy.
A kutyák, macskák, stb, azért tudnak "egy helyre piszkítani", mert érzik az ingert és vissza tudják tartani, amíg odaérnek a megfelelő helyre.
De ha az élelőnyben maga az ingertudat nincs meg, akkor a "pottyantás" csak egy olyan biológiai folyamat, ami nem is tudatosul az állatban. Tehát pl. a liba ellentétben egy kutyával nem "tudja", hogy sz.rni kell... :D
Uhh,már értem. :/
Így már nem is vonz a madártartás.Ha kalitkában tartanám,az nem lenne jó neki,de ha kiengedném,akkor mindent telepotyogtatna. Habár bőrbútorok vannak nálunk,nem lehet felemelő érzés takarítgatni ://
Plusz ami nem bőr... padló, függöny, szőnyeg, asztal, szék, stb.
Pottanthat röptében pl a mosogató felett, amikor senki sem látja, és a mosogatásra váró edények egyből madrász.ros vízben áznak.
#9 Milyen fajta?
Kicsit mosolyogtam rajta,de nagyon praktikus lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!