Fischeri törpepapagáj páromat szelídíteném. Leírná valaki a menetét konkrétan, lépésről lépésre? Csak annyira, hogy ne csípjenek, és röptetés után a helyükre tudjam rakni trükkök és kergetőzés nélkül is.
Két éve hoztunk haza egy kis törpét azzal, hogy kézhez szoktatjuk, s ha ez már sikerült akkor hozunk mellé párt. Ezzel nagy hibát követtünk el, mert nagyon sok tor-túrának tettük ki magunkat. Minden gondot hosszú lenne felsorolni de a leglényegesebb, hogy bár viszonylag elfogadták egymást mégsem viselkednek úgy mint ahogy elvárnánk a "szerelem madaraktól".
Hiába szoktattuk magunkhoz az elsőt, -sajnos a csipkedésről nem tudtuk leszoktatni- röptetéskor a párja nem követi a kalitkába.
A válaszom lényege, hogy nagyon fontosnak tartom a két madár közötti kötődést.
Azt nyilván tudod, hogy az éhség hosszú távon visszaviszi őket, csak győzzük kivárni :)). Sötétben ill. elsötétített lakásban esetleg behelyezhetsz fényforrást, azzal visszacsalhatod szabadságszerető madaraidat.
Ahogy írtam én is tanulom a madártartást. Az eddigi tapasztalataim alapján én a kettőt együtt "edzeném".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!