Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit csináljak a tengelic...

Km4xs kérdése:

Mit csináljak a tengelic fiókákkal?

Figyelt kérdés

A tegnapi vihar után ma délelőtt egy tengelic fiókát(90% h azok) találtam a konyhám sarkában. :D Megpróbáltam elengedni, de nem tudott repülni, az eső is elkezdett esni, így aztán kimentem behozni, és találtam még egyet, ez jóval kisebb, és agyon volt ázva, nem is próbált menekülni.

A fészkük maradványát is megtaláltam. Az ablakban vannak egy kosárban, a szüleiket nem láttam sajnos körülöttük. A kisebb már eszik, iszik, de a nagyobb nem nagyon, meg nem igazán tudom mit csináljak velük, h megmaradjanak.

Nem tudom, tudtok esetleg vmi helyet Szolnokon ahol befogadják őket, mivel úgy tudom védettek.

2017. jún. 26. 14:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Esetleg állatvédőket nem tudsz a környezetedben? Ők talán tudnák mit lehet tenni ilyenkor.
2017. jún. 26. 15:52
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem tudok, max. a Hortobágyi Nemzeti Parkot tudnám felhívni, és ők állítólag keresnek olyat aki el tudja vinni, de nagyon kétlem, hogy két nyomi kis fiókáért eljönnének, egyenlőre élnek, a nagyobb is evett ivott, csipog, hívná a szüleit, gondolom, a kisebb elvan nagyon, de ugye nem tudom, jó lenne e kitenni, így hogy valszeg az ő fészkük darabjait találtam meg, meg egész nap az ablakban voltak, a szüleik megtalálhatták volna őket, arról nem is beszélve, hogy mindenki ezen a részen sétáltat kutyát, plusz akad gazdátlan macska, kutya is elég, nem lennének hosszú életűek, meg csak egész éjszaka áztak-fáztak.

Próbálkozok, hátha megerősödnek, nem tudom, éjszaka nem esznek gondolom, vagy igen?

2017. jún. 26. 20:12
 3/8 anonim ***** válasza:
A madárkórház a Hortobágyon biztos átveszi őket, őket hívd fel.
2017. jún. 26. 21:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is célszerű a Madárkórházat felhívni. Sok sikert, remélem minden rendben lesz!
2017. jún. 26. 22:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Na, már csak egy fióka van, kb. egy fél órája, irgalmatlan csipogást hallottam, kinéztem, és az ablakkal szemben lévő ágon ültek a szülők, levettem a dobozról a tetőt, és a nagyobbik madár elrepült a szüleivel, egy kb. 5 méterre levő fára. Ezért nem evett tegnap sem nagyon, gondolom ő hallotta a szüleit, csak nem jöttek olyan közel, hogy én lássam őket.

A kisebbik maradt, meg nem is hozta lázba a csipogás, nem ugrált, mint a másik,szerintem nem egy fészekből valóak lehettek, ő tényleg a leesett fészekből jöhetett, a nagyobbik pedig a repülés gyakorlás közben kerülhetett a konyhámba.

2017. jún. 27. 11:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Na ez jó hír, remélem a másik is megerősödik!
2017. jún. 27. 20:36
 7/8 A kérdező kommentje:

Szereztem a kicsinek egy nagy kalitkát, tele van botokkal, van vize, pintykajája,de etetem még csipesszel is, megeszik mindent, tojást, legyet, macskakaját grízzel összegyúrva,reszelt sajtot, meg kap kalcium port rá.

Már próbál repülni, megül a botokon, de mivel a szülei felszívódtak csak akkor tudom elengedni majd, ha eszik egyedül is, bár néha odakap a csipeszhez nemcsak tátog, szóval nem lesz gáz szerintem, remélem egy héten belül rájön mire való a csőre, nem akarom sokáig rabságban tartani.

2017. jún. 28. 17:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy is úgy tudom, hogy jún végén, júl. elején repülnek ki.
2017. jún. 28. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!