Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Nem pusztulnak el a fiókák?

Nem pusztulnak el a fiókák?

Figyelt kérdés
Az erkélyünkön április végén fészket rakott egy galamb nem sokára kikeltek a fiókák Az anyagalamb az első időben szinte el sem mozdult a fészekről ha kimentek akkor is csak addig szállt el amíg kint voltam Ahogy bejöttem azonnal vissza szállt a fészkére Mostanában viszont már soha nincs a fészkén Bár a fiókák már tollasodnak de ahogy megjelenik az anya azonnal letámadják mintha éhen akarnának veszni Viszont az anyát nem nagyon látom hogy etetné őket csak a kiszórt búzát csipegeti fel Aztán általában tovább áll Természetes ez a viselkedés? Mert én nem értek a galambokhoz de nagyon sajnálnám ha elpusztulnának a fiókák

2017. máj. 11. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. A galamb még ül a fiókákon amíg pihések, de amint elkezdenek tokosodni mindkét szülőpár folyamatosan keresi az eleséget nekik és etetni jár csak haza, illetve éjszakára. Ezért veszélyesek most ezek a hidegek, nekem is vannak pont most tollasodó fiókák és ilyen hidegben megviselőbb nekik hogy a szülők nem ülnek már rajtuk, ha ez természetes is.
2017. máj. 11. 19:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi az infót Viszont már legalább egy hete éjszakára sem tér vissza a fészkére Mikor kezdenek el szilárd táplálékot enni a fiókák ? Szórtam ki búzát de csak a nagy eszi a kicsik hozzá sem nyúlnak egy kis tálba vizet is tettem ki de az sem fogy
2017. máj. 12. 13:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor csak etetni járnak haza, éjszaka se ülnek rájuk. A kicsik akkor kezdik el csipegetni ha már tollasak, de ha odaszórsz hozzájuk kaját és a szülők mondjuk onnan a fészek széléről csipegetik fel akkor a fióka hamarabb eltanulja a technikáját.
2017. máj. 12. 22:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm
2017. máj. 13. 14:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Így van, a galamb nagyon tanulékony. Mindent megfigyel és utánozza ami neki jó. Azok, ha már tolasak, akkor ösztönből is hamarosan elkezdenek szipegetni, kóstolgatni. Ha meg a szülőktől is látják hgy kell, az még jobb.
2017. máj. 13. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!