Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Papagájokat mivel lehet...

Papagájokat mivel lehet idegesíteni?

Figyelt kérdés
Pár hónapja kertes házba költöztünk. A szomszéd, mint utóbb kiderült papagájokat tenyészt. /ara, amazonas, lóri stb/ Amikor megnéztük a házat, már hideg volt csak 2 papagáj volt kint. megkérdeztük az eladót, hogy csak 2 van, /2db amazonas volt kint már csak, a többi a pincéjében volt már/. Azt mondták , csak ezek. hallottuk akkor is a hangjukat, de elfogadtuk,hogy csak 2db.Mi hülyék nem kukkoltunk át, hogy tele van ketrecekkel az udvar. Utólag kiderült, hogy kb 180db papagáj van, különböző fajtából. Nagyon hangosan rikácsolnak, inkább károgásnak mondanám. A jó idő kezdetével a többiek is kikerültek a kertbe. A mi ablakunktól kb 6 méterre kezdődik a ketrecsor. Amikor megkérdeztem a szomszédot, hogy mit tudna csinálni a hang tompításával, az volt a válasza, hogy cseréltessünk nyílászárót. Az udvaron nem értjük egymás szavát, ha 5-6 méterre állunk egymástól. A rikácsolást a szomszéd utcában is hallják. Önkormányzatnál nem tehetek semmit. Állategészségügynél talán be lehet jelenteni, esetleg a NAV-nál. Szeretnénk, ha csend, vagy legalább sokkal halkabb lenne. Mit tudok tenni? Előfordul, hogy éjszakás az ember, tehát nappal sem alszik. Gondolkodtam basszus zene hallgatásán, amikor nem vagyunk otthon. Esetleg gyakran permetezném a kerítés melletti fákat....
2017. ápr. 5. 17:43
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
Egy légpuskát javaslok a probléma megoldására.
2017. ápr. 5. 17:48
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
ultrahang generator kisallatriasztó. keress rá googleban. van többféle nyalánkság.
2017. ápr. 5. 17:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A madarak idegesítésére való szándékod egy dolog na de a permetezéses ötlet egyenesen felháborító. Megölni akarod azokat a szegény ÁRTATLAN madarakat vagy a zajt csökkenteni????

Nem a madarak hibája hogy ott laktok és az se a madarak hibája hogy a gazdájuk hazudott nektek sőt az se hogy ott vannak és ráadásul ilyen sokan... Ez mind nem a madarak hibája ők csak élik az életüket amibe a kommunikálás,hangadás is beletartozik.

Az egyetlen aki hibás lehet az a gazda ugyanis ha nem úgy tartja a madarakat ahogy kell(ene) és nem adja meg nekik azt a helyet,elfoglaltságokat amit kéne akkor az is járhat extra kiabálással. Ugyanakkor 180 madár esetén a normál zaj is sok.

A hangzavar csökkentése érekében azt tudom mondani hogy van olyan ha jól tudom hogy ha valaki hangosnak ítéli a szomszédságát és bejelenti,kimennek és lemérik mennyire is van hangzavar. Ha meghaladja a megszabottat akkor kötelezik az illetőt hogy valamit tegyen...

Az is megoldás hogy ti vesztek,csináltok valamit a hang tompítása érdekében, ehhez nem értek... viszont biztos vannak olyan dolgok amikkel lehet tompítani.

2017. ápr. 5. 18:47
 4/10 Platypus ***** válasza:
Ha a madarakat akár permetezéssel, akár más módon bántod, nem csak állatkínzással fognak ám megvádolni. Mivel ezek a papagájok darabonként több százezerbe kerülnek, az anyagi kárt is szépen leverik rajtad. Nem vagyok benne biztos, de mivel a CITES alá tartozó állatok, lehet, hogy természetvédelmi bírságot is kapnál. A zaj ellen az önkorminál kell panaszt tenni, az ő hatáskörük. Ha töketlenkednek, lehet asztalt borogatni meg a médiához fordulni. De az nem igaz, hogy nem tehetnek semmit. Kötelezhetik a madártartót, hogy ő gondoskodjon valami zajvédő megoldásról,és ha nem tesz eleget, akkor addig bírságolhatják, amíg meg nem oldja.
2017. ápr. 5. 21:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Remélem megoldódik. A hétvégét megvárom, lesz-e változás. Önkormányzat jegyzőjével ma beszéltem, felvilágosított, hogy amennyiben van hangfelvétel, bizonyítékom, eljárást lehet indítani a szomszéd ellen. Nem a papagájokra haragszom én, hanem a gazdájukra. Miért kell lakóterületen,6-700nm-es kertben csinálnia? Szerintem ez a hangzavar inkább tanyára való. Nem bántanám azokat a "dögöket", még ha ők kiabálnak is
2017. ápr. 6. 18:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Elkezdhetnéd magadat okolni hogy rossz helyre költöztél, ahelyett hogy odaköltözöl valahova és tönkreteszed az ott lakó életét!
2017. ápr. 6. 22:26
 7/10 A kérdező kommentje:
azért vagyok hibás, mert nem kukkoltam át a szomszéd fakerítésén, ami sűrű, kb 2m-es? Ennyi madarat talán nem ilyen helyen kellene tartani, hanem tanyán. 2db-ról szólt a fáma vásárláskor.
2017. ápr. 7. 16:52
 8/10 anonim válasza:
Nyilván nem büszkélkedtek el vele hogy ennyi madár van, hiszen el akarták adni a házat. Jól átvertek. Sajnos tényleg a madaras emberek voltak ott előbb. Mondjuk én is sokallom a 180 papagájt még ha tenyésztik akkor is. Szerintem építs zaj fogó falat. Nem tudom miből szokták talán betonból. Több méter magast. Tudom normális esetben nem kéne ilyenre költeni, de a nyugalom végett megéri. Ha szerencsés vagy akkor ráverheted a szomszédra a költségeket.
2017. ápr. 9. 21:26
 9/10 anonim válasza:
Nagyon gonosznak tűnsz.A papagájok nem emberek,hogy meglehessen mondani nekik,hogy maradjanak csendben.Ti költöztetek rossz helyre, nektek kellett volna jól utána járni a dolgoknak.Nem bírom az ilyen kőtekedős idióta szomszédokat.Adjátok el a házat és költözetek el messze ahol nincs szomszéd.Ha megölöd az állatokat, azért majd ő fog feljelenteni jogosan és kártérítést akaszt a nyakadba+elmaradt hasznot.
2018. ápr. 24. 17:48
 10/10 anonim válasza:
Aki állatot tart lakótelepen az mind köcsög
máj. 20. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!