Mi nyír ki 100 tyúkot egy este?
Rókafogó ketrec nem jó, tapasztalatból mondom, hogy csak fiatal állatot kap el (kb fogtunk vagy fél tucat kölyköt, de a szülőket még sose). Nálunk a villanypásztor (elektromos kerítés) vált be, 20 méteren megküldtük egy medvének való adaggal, azóta nem volt öldöklés. Mondjuk a maradék tyúk fele eleve a fákon alszik nyáron, azokat se zúzza le.
De egy szilárd beton tyúkol is nyilván megteszi. Vagy tényleg kilöveted.
Roka tuti nem lehet,én is nyestre tipelek,egyszer megfogtam élve fogo csapdával,de mire hazaértem reggel mert éjszaka dolgozom szétrágta a hegesztett 1x1 csibehálot amiből csináltam így sajnos nem láttam a joszágot,de egy kis fefér szört hagyott maga útán.
Jó ideig nem is volt gond otthol,mire egy két hét multával kezdődőtt elöröl minden...
Most azon gondolkodám veszek egy kültéri kamerát hogy megbízonyosodjak mire is kell hogy vadászak.És maga a tyúkol lesz a csapda csuszó ajtóval mágneszárral és mozgás hang érzékelő fogja lezárni a bejáratot ami egyépként fél méter magasan van.
felelőtlenség nyítvahagyni a tyúkolat,hát épp az a lényege hogy magátol éljenek,van egy önetetőm belevágok két zsák takarmányt és akkor esznek amikor csak akarnak.
Úgyan így van az itató rendszer is.Egy új építésű tyúkol ahol padlás nincs egy légtér az egész,tavaly 2500 joszágom volt.Észre sem veszem ha 5-10 db hiányzik,de ott voltak hagyva lerágott fejjel..
2200 nm területen szaladgálnak és ha nem lenne ez a kis erőszakos joszág tán még nyereségem is lenne.
A videó hasznos volt,köszönöm.ez csak még jobban megerősített benne hogy nyest..
Furcsa hogy csak a fejet rágja le, ha éhes volna 1-2 meg fogna és vinne. Nézd nem ilyen védelemre van szugeseged, van már mozgás érzékelő lampaban, van csengoben ami persze neked is jelez a szobában éjjel.
Biztos van valami jele annak hogy hol jön be?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!