Az állatorvos foglalkozik vadon élő madarakkal? (többi lent)
Reggel mentem ki az udvarraés láttam hogy a szarkánk aki évek óta a fánkon él nem tud repülni, megnéztem közelebbről és el van törve a szárnya. Szerintetek áltorvos foglalkozik ilyennel? Meg szeretném szegényt gyógyíttatni mert már annyira megszerettem :D minden évben ide tojja a fiókáit. A kedvencem az amikor a fiókái még allig tudnak repülni és csak körözgetnek a fa körül :D
És ha az állatorvos meggyógyítja szegény szarkát utána hazahozhatom vissza? Egyébként magam készítettem neki egy kisebb faházat ahova teszek neki kaját és puhább cuccokat, télire vagy ha esik az eső :D
Egy szarka?
Pont egy szarkát akarsz megmenteni?
Egy fészekrabló, tolvaj madarat?
Ha nagyon érdekel, ott a vad madár kórház.
Édeset és sósat meg ne adjátok már madaraknak! Nem jó nekik.
Nincs olyan, hogy "tolvaj" madár. Egy állat nem akar rosszat tenni, nem gonosz, nem bűnös. Teszi, amit az ösztönei diktálnak.
Ami a fészekrablást illeti: a kis aranyos mókuska is fészekrabló. Még a feketerigó vagy a cinege is megeszi más madarak magatehetetlen fiókáit, ha alkalma nyílik rá. Az állatok ilyenek, a természetben ilyen az élet. Nem tudnak tálcás, fóliázott kaját venni maguknak a teszkóban, ez van :)
A szarka és minden más madár is a természet része, és megvan a maga szerepe a dolgok egyensúlyában.
És ha már fészekrablás: akkor mi van az emberekkel, akik sok-sok millió tyúktojást megesznek évente :):):)
Ajánlom amúgy a Madártani Egyesületnek ezt a cikkét:
Kérdező, szerintem nagyon szép tőled, hogy segíteni akarsz a szarkán. Állatorvos is foglalkozik vele, csak olyat keress, aki ért a madarakhoz. Vagy vannak madármentő állomások is, ahol szintén tudnak segíteni a madáron, szerintem ezeket akár a MME oldalán megtalálod:
akár rá tudsz keresni a neten.
Sok sikert, és jobbulást a madárnak.
Úgy megcsinálni, hogy repülni is tudjon majd, én Dr.Dérin kívül nem láttam orvost Magyarországon. Bár lehet van, nem tudok róla. Velőúrszegezés stb. Ha nem vagy túl messze elvihetnéd a Madárkórházba, bár onnan nem biztos hogy elhozod. Fizess neki, mint páciens, vagy adományozz.
Ami crucial az az idő. Minél később kerül sor a műtétre annál keveseb az esélye. Bár lehet csak kötözni kéne. Érdeklődhetsz az állatorvosi egyetemen is, ott nem tudom hogy mennek a dolgok
Mint írtam és 0 pontot kaptam, vad madár kórház
Erre keress rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!