Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Barázdabillegető fióka ül...

Barázdabillegető fióka ül kint és a földön etetik a szülei-mit tegyek?

Figyelt kérdés
az udvaron találtam, a szárnyai vége tollasak de a teste még pihés és a csőri is még fiókacsőr. mozgékony-kimászott ládából elfutott. Hátul egy magas kőrakáson állnak eperfagallyak, azokon ül a pici (magától mászott oda fel) és várja a szüleit akik óvják is, ha a közelébe megyek. talán etetik is. Mit tegyek? hagyjam magára? ilyenkor, mivel mozgékony a kicsi, normális ha a fióka kimászik és a szülei a földön etetik tovább?

2016. aug. 2. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Semmit, ha hozzányúlsz a szülei nem fogják tovább gondozni.
2016. aug. 2. 17:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Semmit nem kell tenned, a szülők rendezik a fiókát még ha úgy is tűnik hogy nem. A fióka kiabál nekik, tudni fogják hol van :)
2016. aug. 2. 17:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Tévhit amit az első írt... azt csak a gyerekek fejébe dumálják bele, mer egy gyerek nem tud óvatos lenni semmivel. Szerintetek akik madarakat tenyésztenek vagy állatvédők hogyan gyűrűzik meg a madarakat fiatalon? Ha tudod hol a fészke nyugodtan felrakhatod a helyére.

Falun nőttem fel s rengeteg fiókán segítettünk szüleimmel. :D

Csak nyugodtan. (nagybácsim versenyekre tenyészt galambokat - az összeset meg kell gyűrűzni)

2016. aug. 2. 18:10
 4/7 A kérdező kommentje:

sajnos az udvar közepén fürkésztem 2 percig hol csipog olyan közel a madár mikor lenéztem és a lábam előtt üllt. egyből felvettem. de a madarak többségének nincs szaglása. ez az emlősöknél tilos főleg hogy bántsuk a kicsit.

kerestem a fészket de sehol nem találtam. hátra vittem, ott mászott fel a köveken álló száraz gallyakra, most néztem-etetik a szülei. nem tudom meddig tart hogy felnőjön de 3 macskára kell most így figyelni..

2016. aug. 2. 18:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Semmi dolgod nincs vele. A szülei etetik.
2016. aug. 6. 15:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Na megette a macsek?
2016. aug. 7. 07:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, esténként, mikor a macska vadászik, bezártuk a házba őket. A kismadár elég szép távot megtett, hogy a szomszéd virágoskertjébe került tőlünk. Ott is jártak a környékén a szülei és etették. 2 napja csend van-sehol sincsenek. vagy kirepült végre, vagy lehet odébb röppent ahol tovább etetik, vagy baja lett. Remélem repül végre, életembe nem láttam még ilyen szomorúan nézni egy madarat fel az égre ahol a többiek repkednek a fa körül és ennyire vágyni fel..
2016. aug. 8. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!