Szerdán találtam egy törött lábú kisfecskét. Ennivalót nem fogad el, nagyon le van gyengülve és fájdalmai vannak. Már 2 napja szenved, mit csinálhatnék?
Szerdán találtam egy kisfecskét, visszatettem a fészkébe. 2 óra múlva megtaláltam a fészkétől 5 méterre. Eltörött a lába és valószínűleg több helyen is megütötte magát. A testvérei régebben kirepültek és őt hátrahagyták, gondolom próbált utánuk menni. Csináltunk neki helyet egy dobozban (ami felül fedett és oldalt van a nyílás), alá papírtörlőt tettünk. Amióta nálunk van próbáljuk etetni, de nem fogadja el. Csipesszel legyet, szúnyogot és kutyakonzervet. Egy pirinyót ivott a kálciumos vízből. Tegnap és ma is ürített. Többnyire csak lehajtott fejjel fekszik, néha elkezd kapálózni és repülni próbál. Járni nem tud, inkább gurul. Ha behallatszik a szobába a többi fecske hangja válaszol nekik (csipog). Az unokatesóm még kicsi és sokszor piszkálja (természetesen rászólunk). Egyre gyengébb, mit tudnék csinálni?:( Nagyon rossz látni, hogy szenved. Tényleg rengetegszer próbáltam már megetetni://
Vasárnap tudnánk csak elvinni a Mályi madármentő egyesülethez kocsival. Nagyszüleimnél vagyok vidéken nagyon messze mindentől:/ Fehérgyarmaton van valami? Oda megyünk holnap. Mióta megtaláltuk nem evett semmit, meddig bírja még így sérülten?
Téged kéne oda adni egy kutyának hogy megrágcsáljon.
sajnos ilyenkor csak az állatorvos az aki segíthet, ha időben elviszitek hozzá.
Szegény kisfecske:(
Egyre kevesebb van belőlük, kár
Szép volt, jó lenne, ha mindenki ilyen lelkiismeretes lenne. Remélem, hogy nem gyengült le annyira, hogy ne tudja feldolgozni a kaját.
A frissen fogott madarakkal ez a helyzet, nálam az első 1-2nap mindig pokol, nem akarnak enni, tudom milyen.
De erőszakkal beléjük kell tömni, ha csak egy minimálisat is. Persze vigyázni hogy ne fulladjanak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!