Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Megéri 20-30 db tyúkot tartani...

Zenon kérdése:

Megéri 20-30 db tyúkot tartani? Vagy elég 5-6 db-ot?

Figyelt kérdés
Tudjátok, nagyon szeretnék legalább 20 db-ot tartani, mivel nekünk csak 7 tyúkunk van.Azért NEM engedik (mamám,keresztapám), mert azt mondják, hogy felesleges tojónak meghagyni 6-nál többet, meg nem éri meg, mert annál több már sokat eszik, minek annyi tojás, meg ahhoz nagy nyitott udvar kell.Igaz ez?Nagy a csikreudvarunk, igaz zárt, de bőven elfér benne 30 db, a mostani 6 ,,lézeng" benne, akkora.Várom a véleményeteket.
2010. ápr. 15. 20:45
 1/6 A kérdező kommentje:
Teljesen elszomorít, mert nagyon szeretem a tyúkokat, keveslem ezt a 7 db-ot, még a takarmányt is hajlandó lennék fizetni, csak tartanánk többet. :( Szerintetek nem éri meg, ha szeretem ezeket az állatokat, akkor már ne is tartsak többet később se? 20/F
2010. ápr. 15. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Én tartanék, sőt fogok is, most vesszük a tyúknak való csibéket. A tojást elszeretném adni, (ami nekünk már nem kell,) itt a faluban persze nem legálisan:) A kajájukat fedezi az tuti, akkor meg ugye nektek a tojás szinte ingyen van.
2010. ápr. 15. 20:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem van bőven tyúkom, tojóhibridek és különböző dísztyúkok egyaránt, napi 40 tojás körül tojnak, az utolsó darabig el tudom adni háztól. Kapnak kukorica törtszemet, meg tojótápot keverve, kb. 10 ft haszon van egy tojáson. Mondjuk én világítok nekik reggel és este, így tojtak egész télen. A hibridek ki is öregszenek lassan, most fogom lecserélni őket Zengő plymouth-ra, amit tovább tudok szaporítani és le is lehet vágni őket, mert nagyon jó kettőshasznú fajta.A lényeg, hogy legyen nekik 16 óra megvilágítás (nekem 5-8 és 18-21 óráig van bekapcsolva az ólban egy energiatakarékos izzó)és, hogy legyen piaca a tojásnak. Akkor ha nem is vastagon, de lehet rajta haszon.
2010. ápr. 15. 21:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Eladhatod a tojást, a háztájit nagyon szeretik az emberek, sokkal jobb mint a bolti. Mi is a szomszéd nénitől vesszük, az aktuális boltiáron adhatod, esetleg olcsóbban, ahogy megveszik, de a háztáji sztem ér annyit mint a bolti!
2010. ápr. 15. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia ! Anyuméknak 30 tyúkjuk van . És nap kb.:18-20 tojást tojnak ..... ! Megért szerintem , gondolom :)
2010. ápr. 16. 08:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2010. ápr. 16. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!