Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Galambok és tojásai?

Galambok és tojásai?

Figyelt kérdés
Két hete egy galambpár az erkélyünkön helyezte el a fészkét. Ennek eredményeként lett két tojásuk is. Hogy ne zavarjuk elbarikádoztuk őket egy dobozzal. Sajna az éjszaka volt egy vihar ami ezt a dobozt szét szedte és a galambokra esett, én ezt egy deszkával pótoltam. A galambok egy darabig a tojásokon ültek de most már egyre többet vannak távol, és csak enni jönnek vissza. A tojásokhoz nem nyúltunk, mert úgy hallottam nem szabad. De azt is hallottam hogy a tojásoknak folyamatosan egy bizonyos hőmérsékletre van szükségük. Mi ilyenkor a teendőm?
2010. ápr. 6. 13:18
 1/3 anonim ***** válasza:
19%

Nálunk is voltak, én tapiztam a tojásokat, nem zavarta őket. De amikor kikeltek... És elkezdtek nőni! Nos... Ízlés kérdése, de rendkívül rondák és agresszívek, bődületes mocskot csináltak az erkélyen, alig vártuk, hogy elhúzzanak! Soha többet galambokat!

[link]

2010. ápr. 6. 13:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
te nem tudsz mit tenni, elvileg nem szabadna egyedül hagyniuk a tojást, hisz folyamatos melegítésre van szükségük a kikeléshez... 17 nap a költési idő, tehát ha ez alatt nem kel ki akkor már nem is fog, akkor nyugodtan dobd ki. bár szerintem ha nem ülnek rajta akár már most is kidobhatod. mondjuk én szoktam nyúlkálni a tojásokhoz semmi nem szokott történni.
2010. ápr. 6. 20:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor van baj, ha nem nyúlunk a tojásokhoz!

Mindig ellenőrizni kell, akár naponta többször is! Csak a vadon élő állatok érzékenyek erre!

De, ha tényleg már több, mint két hete megvannak a tojások, akkor dobd ki, mert nem kelnek már ki!

2010. ápr. 6. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!