Nagyon bánt a dolog, mit lehetne tenni?
Már több éve etetem a madarakat, és már nagyon sok veréb él a kertben. Ez idáig semmi probléma nem volt, csakhogy pár hete megjelent egy vércse, ami minden áldott nap megeszik egy verébkét. Borzasztó látni a kertben a nyomokat, legutóbb egy lábacskát találtam..
Tudom, hogy a vércsének is kell táplálék, de valamit nem lehetne csinálni, hogy menjen el, máshol vadásszon?
Egyébként meg nem állíthatsz minden ragadozó mellé egy forgalomirányító rendőrt. Saját, jól felfogott érdekében nyilván oda megy, ahol táplálékbőség van.
Fogd fel úgy, ahogy történik: védi a verebeid egészségét. Ha ő nem lenne, a verebek közt rövid időn belül valami járvány ütné fel a fejét, és mind elpusztulna. Így viszont kiszűri a beteg, vagy gyenge egyedeket, és nem hagyja, hogy elfertőzze a többit. Lehet egy karvaly akármilyen ügyes vadász, egy egészséges, életerős verebet csak nagy szerencsével tudna elkapni.
Én is szeretem a verébkéket, de ez a természet rendje.
Viszont a macskákkal kéne valamit csinálni, amit az ember elszaporított, és óriási károkat okoznak a madárpopulációban.
Sajnos csak akkor ölök állatot, ha utána megeszem. Ki kell derítsem, milyen a macskahús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!