Mi lehet a baja a hullámos papagájomnak?
Figyelt kérdés
Folyton toporzékol (vagy emelgeti a lábát) az ülőrúdon vagy felemeli és nem is lép rá, vagy a szájában van és harapdálja, nem is tudom mit csinál vele (mint mikor a kutya a fájós lábát nyalogatja) én már kivettem a madarat a kalitkából és megnézegettem (nem is nagyon ellenkezett), de én csak annyit látok rajta hogy mintha ilyen fehér pikkely szerüségek lennének rajta vagy pontocskák, na most nem tudom hogy ez mindig ilyen volt vagy csak az utóbbi időbe és hogy mi lehet ez? MIt kéne csinálnom vele? Mostanába a csöre is olyan fehérkés mintha "vizköves lenne" csak ahoz tudom hasonlitani. Segitsetek plíz mert olyan kis cuki madár nem akarom hogy valami nagy baja legyen. (rendesen kap vizet vitaminnal dúsitva, különféle jó minőségű magokat amiket lehet kapni az állat kereskedésben, am. van párja nála nincsenek ilyen jelenségek)2010. márc. 27. 11:45
1/6 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy atkás lett...Nekem is előfordult a papagájaimmal. Ha elviszed állatorvoshoz, párszáz ft-ért felír rá kenőcsöt, ha tényleg ez a baja.
3/6 A kérdező kommentje:
Az első hozzá szólónak köszönöm a választ, de mégis mennyi az a pár száz HUF ?
2010. márc. 27. 17:31
4/6 anonim válasza:
Nem kell állatorvoshoz vinni! ez nem akkora baj, hogy egy jákónak van valami óriási problémája!
De van segítség, a perubalzsam, vagy paraffin olaj amit gyógyszertárakban meg tudsz venni és azzal kell bekenni a lábát, csőrét, ami nem tollas, hogy az atkák elpusztuljanak!
Egy ideig úgy fog kinézni, mintha egy kutya szájából szedted volna ki, de megéri, mert akkor felépülhet.
5/6 anonim válasza:
szerintem inkább vidd dokihoz, annyi bajuk lehet..
nehogy vmi rosszat csinálj.
az én papagájomnak alapból fehéres a lábija, de sosem csinált ilyet.
valamiért fáj neki, és sztem ne innen várj rá magyarázatot, mert nem vunk orvosok plusz nem is látjuk.
ha atkás lenne, sztem rá bírna állni. de ő nem tud.
vagy hívj fel egy dokit, akkor még el sem kell vinni:)
6/6 anonim válasza:
hugomnak volt ilyen a madarának és parazitás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!