Milyen fűzfaágat adjak a hullámos papagájomnak?
Egy hete elkezdtem vékony fűzfaágakat berakni a hullámos papagájomnak! Lerágta róla a leveleket, és rágcsálta magát az ágat is... De ezek nagyon vékony ágak, kb. olyanok, mint egy ceruza... De én azt hallottam, hogy olyan fűzfaág kell, amit még félig sem ér át a papagáj a lábával, mert úgy kopik a körme! Ez igaz?
Ha igen, akkor pedig azt mondjátok, meg hogy hol van a fűzfán olyan vastag ág, mert én csak azokat a lelógó zöld vékonyakat látom! :D
A törzséhez közelebb levőek vastagabbak?
Csak akkor kopik a karmuk ha hozzáér a végük az ághoz tehát igen igaz. A vékonyabb ágak csőrkoptatáshoz jók.
Én kb. 2 méter magasságban viszonylag közel a törzshöz már szoktam találni hullámosnak megfelelő ágat(7,5-10 cm átmérő).
És hogyan/miből látom, hogy már túl nagy a csőrük?
Hány mm-es legyen a karmuk, amikor már le kell vágni?
A karmukban látni az ereket. Az erek után egy kicsivel kell levágni nekik. Akkor túl nagy a karmuk ha egyenes felületen állva a lábujjuk nagyon kifordul a karmok miatt. Pl. [link] a 4. képen lévő hullámosoknak nagyon nagy a karma.
A csőr ha oldalról nézve hosszú tehát lejjebb van a felső csőrkáva vége mint az alsó csőrkáva legalja akkor nagy. Neki pl. nem nagy. [link]
Köszi a hasznos választ! :)
Az enyémnek akkor még nem nagy a karma, csőre, megnéztem a válaszod alapján!
Még egyszer köszi!
A papagájom nagyon szereti rágcsálni az 1mm átmérőjű aprócska ágakat! Szinte szétrágja az egészet!
Ő megeszi ezt?, mert látom, hogy vmennyi kihull a csőréből, de azért megy a begyébe is... Ez baj lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!