A lentiekből vajon jól meglesznek? És kell karantén az új hullámosnak?
Tegnap vettem egy hullámos papagájt. Ő tojó, és össze szeretném hozni a már régebben meglevő fiúval. A két kalitkát egymás mellé tettem, hogy szokják egymást. De egyesek azt írták, hogy az új jószágot karanténban kell tartani.
-inkább tegyem el őket egymás mellől, hátha beteg a tojó?
A tojó szokott csipogni a hímnek, de ő nem válaszol. Mondjuk volt amikor beszélgettek, és odament a lány a fiúhoz. ( persze ameddig tudott a kalitkától ) A fiú pedig tegnap, amikor bementem összevissza ugrándozott, szaltózott, stb...
-Vajon a fiú nem látja a tojót, vagy fáradt, vagy miért nem szokott neki mindig válaszolni?
-A fiú a tojót vajon látta, vagy csak a szagát érezte, és azért volt bezsongva?
Köszi hogy elolvastad, ha bármely kérdésemre tudod a választ, kérlek írj! :)
A karantén célszerű. Én egy hétig biztos külön tartanám őket, és csak azután tenném egymás mellé a kalitkákat. Az ördög nem alszik:S
Amúgy fokozatos összeszoktatással remélhetőleg nem lesz gond:
- kalitkák egymás mellé rakása
- közös térben való reptetés
- ha a leendő közös kalitka az egyik jelenlegi kalitka, annak a teljes kitisztítása és teljes átrendezése, hogy amelyik eddig benne volt, ne érezze szükségét annak, hogy a territóriumát meg kell védenie
Minden új madarat legalább 2 hétig karanténban tartok (más helységben). Ha már érintkeztek, akkor mindegy.
Idővel biztos megszokják egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!