Papagájt vennék! Ötletek?
Figyelt kérdés
Nagyon megtetszettek a papagájok, de nem tudom hogy elsőre milyet lenne érdemes venni, mindenkpéppen olyat szeretnék ami könnyen hozzámszokik, szelíd, szívesen eszik a kezemből, rámszáll...szóval barátságos. Viszont jó lenne valami olyan faj (már ha létezik olyan) aminek nem éles visító a hangja, mert a családom megőrülne tőle:)2010. márc. 23. 13:44
11/15 A kérdező kommentje:
Akkor valószínüleg a hullámos papagáj mellett döntök...
mekkora kalitka az ideális? És ha pl kereskedésben veszem mik azok a dolgok amikre érdemes odafigyelni? Ja és fiút vagy lányt érdemes?
MIndenféleképpen fiatalt szeretnék, néhány hónaposat, ezt miből tudom megállapítani?
2010. márc. 23. 21:27
12/15 anonim válasza:
Ha azt akarod, hogy beszéljen, fiatal fiút vegyél. De vegyél hozzá szakkönyvet, úgy sokkal könnyebb nevelni. Vagy neten keresgélj a tartásáról, szelídítéséről.
13/15 anonim válasza:
Ha igazán kedves madárkát akarsz, akkor vegyél kézzel neveltet! Vagy legalább tenyésztőtől vegyél madarat, s mondd meg, hogy kedvencnek lesz. Semmikép sem kereskedésben vedd, mert azok már nem olyan kicsikék, hogy könnyen lehessen őket szelídíteni. Azért mondtam, hogy tenyésztőtől, mert már pici korukban látszik, hogy melyek lesznek a szelídek (színtől függetlenül). Ha tisztességes tenyésztőre akadsz, akkor ilyet fog adni. De jelezd nála előre a szándékod, mert a potenciálisan szelíd madarak is akkor lesznek igazán azok, ha közvetlenül az után gazdihoz kerülnek, hogy megtanulnak enni. A két madár sosem lesz olyan szelíd, mint az egy madár. Egymással lesznek elfoglalva, nem veled. Persze, ha a madár sokat lenne egyedül, akkor így emberségesebb.
14/15 anonim válasza:
milyen utálat mikor leszolják a nimfákat. az én nimfa párom miért nem visít?? nem értem, egyi kismerősőm nimfája se visít milyen fura nem de? hullámost meg vegyél csak párba azt 1 év alatt 20 an lesznek nem 2 en .
szaporodnak ahogy csak tudnak
15/15 anonim válasza:
Nekem nemes papagájom van,csak ajánlani tudom,habár az ára tenyésztőnél 150.000Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!