Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Papagájt vennék! Ötletek?

Papagájt vennék! Ötletek?

Figyelt kérdés
Nagyon megtetszettek a papagájok, de nem tudom hogy elsőre milyet lenne érdemes venni, mindenkpéppen olyat szeretnék ami könnyen hozzámszokik, szelíd, szívesen eszik a kezemből, rámszáll...szóval barátságos. Viszont jó lenne valami olyan faj (már ha létezik olyan) aminek nem éles visító a hangja, mert a családom megőrülne tőle:)
2010. márc. 23. 13:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Semmiképpen se Nimfapapagájt, mert attól mind megőrültök...
2010. márc. 23. 13:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél hullámost. Esetleg piros rozellát de abból is inkább fiút, élénkebb színű és szebben fütyül (nem visít). Tudnák még sok fajtát ajánlani, de attól függ mennyi pénzt szánnál rá...
2010. márc. 23. 13:57
 3/15 A kérdező kommentje:
Hát, azt még nem tudom mennyit szánnék rá, mert ahogy néztem a ketrecek nagyon drágák, ha apukám besegít és csinál nekik valami nagyobb ketrecet, akkor kb 10ezret költenék rá vagy 15-öt, de mindenképpen akkor egy párt szeretnék, hogy ne legyen magányos ha nem vagyok otthon:) Ha a ketrecet nekem kell megvenni, akkor a ketrec árától függően valami kis olcsót ami olyan cukin néz rám h nem tudom ott hagyni:)
2010. márc. 23. 14:03
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

A hullámos papagáj tényleg nagyon ki édes madár, de ne úgy állj majd hozzá, ahogyan leírtad. Az állatok, éppúgy mint az emberek, mind-mind külön személyiségek. Lehet, hogy egy-két faj nagy általánosságban hasonlóan viselkedik, de egyik sem ugyanúgy.

Az én hullámos papagájom 7 éves, nagyon kis okos állat, mindig ki van engedve, semmit nem rág meg és a rosszasága kimerül abban, hogy néha rendet rak a ketrecében (értsd: ami nem tetszik neki, kidobja a ketrecből). De pl kapásból 3 ismerősöm hullámos papagája napi szinten tépi szét a tapétát és a növényeket és megállás nélkül csak rikácsol.

2010. márc. 23. 14:09
 5/15 anonim ***** válasza:
70%

A hullámos a legkisebb kezdőknek is ajánlható papagáj, a hullámos a másik, de az a hangosabb, a hullámos kicsit halkabb, de annak is van hangja, boltban halgasd meg. Ha szelídet vezsel akkor elsz könnyű dolgod, ezt is a boltban kell megnézni, kipróbálni az eladóval h mennyire barátkozós vagy ijedős.

A kanári még olcsóbb, még kisebb ketrec kell neki, de az nem olyan vállra ülős, és a normálnak elég hangos az éneke, bár nem éles, szval lehet h nem zavarna. Van rollerkanári, ez halkan énekel, de sokkal drágáb..

2010. márc. 23. 14:12
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vegyél hullámos papagájt, de abból is zöldet ill. sárgát. Fehéret semmi pénzért ne vegyél, nagyon vadak!! Nekem az indigókék a kedvencem, azok olyan közepesen szelídek, de ha fiatalt vásárolsz könnyen kézhez tudod szoktatni. Ha kettőt veszel fenn áll a lehetőség:

1. mivel fiatalon árulják őket, sok eladó sem tudja megkülönböztetni a hímet és a tojót. Ha 2 hímet veszel előbb-utóbb zargatják egymást, ugyanez a tojóknál is.

2. nem lesznek kézreszállós, nyaggatható szelídek.

Szóval, ha igazán szelídet (szádból evő) papagájt akarsz, akkor egyet vegyél.

2010. márc. 23. 14:20
 7/15 anonim ***** válasza:
73%
Az előző válaszadó vagyok és a 3-ik kedves válaszadónak üzenem, hogy nem a madárral van baj, hanem a gazdájával. Ideges a papagáj azért teszi ezt, több figyelmet igényelne, azért csinálja ezt.
2010. márc. 23. 14:22
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp hullámos papagájt :) Az viszont nem igaz, hogy a fehér vad, tapasztalatból tudom, egy csomó fehérem is van, hisz tenyésztő vagyok...

A Nimfától tuti megőrülnétek, iszonyatos hangjuk van, a Kecskepapagáj mekeg, de nem vészes, és gyönyörű madár, még az Énekes ami olyan szép talán :)

Voltak rozelláim is, de azok nagyon betegesek voltak...

2010. márc. 23. 14:39
 9/15 anonim ***** válasza:
82%
Én is tenyésztő vagyok előző válaszoló, immáron 35 éve, szóval van tapasztalatom! Hidd el kérdező, az albinók vadabbak.
2010. márc. 23. 14:45
 10/15 anonim ***** válasza:
82%
Nekem egész halványkék hullámosom volt, nagyon szelíd, beszélt is, és szófogadó volt.
2010. márc. 23. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!