Papagájt vennék! Ötletek?
A hullámos papagáj tényleg nagyon ki édes madár, de ne úgy állj majd hozzá, ahogyan leírtad. Az állatok, éppúgy mint az emberek, mind-mind külön személyiségek. Lehet, hogy egy-két faj nagy általánosságban hasonlóan viselkedik, de egyik sem ugyanúgy.
Az én hullámos papagájom 7 éves, nagyon kis okos állat, mindig ki van engedve, semmit nem rág meg és a rosszasága kimerül abban, hogy néha rendet rak a ketrecében (értsd: ami nem tetszik neki, kidobja a ketrecből). De pl kapásból 3 ismerősöm hullámos papagája napi szinten tépi szét a tapétát és a növényeket és megállás nélkül csak rikácsol.
A hullámos a legkisebb kezdőknek is ajánlható papagáj, a hullámos a másik, de az a hangosabb, a hullámos kicsit halkabb, de annak is van hangja, boltban halgasd meg. Ha szelídet vezsel akkor elsz könnyű dolgod, ezt is a boltban kell megnézni, kipróbálni az eladóval h mennyire barátkozós vagy ijedős.
A kanári még olcsóbb, még kisebb ketrec kell neki, de az nem olyan vállra ülős, és a normálnak elég hangos az éneke, bár nem éles, szval lehet h nem zavarna. Van rollerkanári, ez halkan énekel, de sokkal drágáb..
Akkor vegyél hullámos papagájt, de abból is zöldet ill. sárgát. Fehéret semmi pénzért ne vegyél, nagyon vadak!! Nekem az indigókék a kedvencem, azok olyan közepesen szelídek, de ha fiatalt vásárolsz könnyen kézhez tudod szoktatni. Ha kettőt veszel fenn áll a lehetőség:
1. mivel fiatalon árulják őket, sok eladó sem tudja megkülönböztetni a hímet és a tojót. Ha 2 hímet veszel előbb-utóbb zargatják egymást, ugyanez a tojóknál is.
2. nem lesznek kézreszállós, nyaggatható szelídek.
Szóval, ha igazán szelídet (szádból evő) papagájt akarsz, akkor egyet vegyél.
Mindenképp hullámos papagájt :) Az viszont nem igaz, hogy a fehér vad, tapasztalatból tudom, egy csomó fehérem is van, hisz tenyésztő vagyok...
A Nimfától tuti megőrülnétek, iszonyatos hangjuk van, a Kecskepapagáj mekeg, de nem vészes, és gyönyörű madár, még az Énekes ami olyan szép talán :)
Voltak rozelláim is, de azok nagyon betegesek voltak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!