Nimfa papagáj tartása?
Nekem van nimfám, sorba megyek:
Etetés: van állatkereskedésben kifejezetten nagypapagájok számára készült eleség, az tökéletes neki. Emellett lágyeleség is kell (reszelt főtt tojás, reszelt répa, reszelt sajt vannak nálam a menün, és zöldeleség, ami nálam pitypanglevél, tyúkhúr vagy salátalevél)
Szelidítés: Mint minden más papagájt. Ennek ha utánaolvasol mindent megtudsz.
Kalitka: Az enyém ennél kicsit nagyobb, ketten vannak benne és egy kacagógerle: [link]
A minimum méret ilyesmi lehet egy darab nimfának (feltéve, ha rendszeresen repteted): [link]
Mitől lehet kiengedni, ezt a kérdést nem értem. Arra gondolsz, hogy miután hozzád került leghamarabb mikortól? Amint úgy látod otthonosan érzi magát a kalitkában, és nem fél tőled sem.
Nyugodtan írhatsz, ha van még kérdésed :)
Kereskedésből ne vegyél!
Betegesek, félősebbek, rikácsolósabbak! Nem éri meg!
Tenyésztőtől fiókát kapsz (teljesen tollas, olyan mint egy felnőt de még fiatal) és a nemét is meg tudja mondani.
Amúgy a nemeket csak a vadas színváltozatnál lehet megmondani ránézésre: Szürke a testük, a tojónak a feje is szürke, a hímnek sárga.
Első vagyok.
Kereskedésből volt az első nimfám, a legjobb madaram volt eddig, imádtam. Nem volt hangos, csak akkor kiabált, ha túl hangosak voltunk, vagy ha éhes volt.
A második kettőt tenyésztőtől vette nagynéném párban, aztán elhoztam őket tőle, nálam meg tojást rakott mindkettő. Ennyit arról, hogy a tenyésztő tudja a nemüket.
Tenyésztő és szaporító :D
(lényeges különbség a tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!