Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Atkás lett a kanárim mit tegyek?!

Atkás lett a kanárim mit tegyek?!

Figyelt kérdés
Kb 3 hónapja vettem észre a kis fekete/piros/fehér színű pókszerű atkákat magamon és a szobámban.Csípnek,viszketek tőlük és megtaláltam a "fészküket" a madaram ülőrűdja tele volt velük!Kifertőtlenítettem az egész kalitkát domestossal és a szobámat is a ruháimat ágyneműimet mind kimostam,de hogyan lehet hatékonyabban védekezni ellenük?Hatásos a kalitkába felszerelhető piros atkariasztó?

#atka #kanári #madáratka
2015. okt. 10. 14:16
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni,hogy a madárnak semmi baja,a tollazata szép egészséges,nem hullik.
2015. okt. 10. 14:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt olvastam, hogy éjszakára fehér vászonnal kell letakarni a kalitkát és reggelre oda másznak az atkák. Egyébként meg (bár biztosan lehet kapni atkaellenes szereket), szét kell szórni a kalitkában kénport (patikában vagy kertészeti szaküzletben kapható) és a madarat is be kell vele kenni (a bőrét, a tollazatot). Az atkák nagyon le tudják gyengíteni a madarat. Az az egyik fő kérdés, honnan került be atka ?? Ha bírja az ülőrúd, meg a kalitka, akkor sokkal hatásosabb fertőtlenítést kellene végezni (a Domestos semmi ilyenre nem igazán alkalmas).
2015. okt. 10. 14:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy atka? Az atkák leginkább a madár viaszhártyájába, csőrébe, torkába szoktak telepedni, és ot "fészket" alakítani, járatokat furkálni.

Fehér vászonnal leterítés inkább csak arra jó, hogy lásd, tényleg atkás-e a madarad, az atkák 1 százada szokott ilyenkor kimászni. Kénporos megoldás hatásos lehet a kalit fertőtlenítésére, de a madárban lévő atkák kiölésére én inkább ivermectin light spot-ot ajánlanék, mert nem kell bekenni vele az egész madarat, hanem csak a bőrére csöppenteni.

A gyógyszer a madárra ártalmatlan, s a véráramba kerülve jut el az atkákhoz, amik ugye a madár vérét szívják, így a legmélyebb járatban lévő atkák is kapnak belőle.

Nekünk maximálisan bevált, hamar meggyógyította a madarainkat.

A piros, kerek, felakasztható riasztó nálunk nem használt.

2015. okt. 10. 18:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Ilyet:

[link]

2015. okt. 10. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!