Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Van több kanárim, de az egyik...

Wizes kérdése:

Van több kanárim, de az egyik tojó - kb 1,5 éves, - kb 2 hete egyre nehezebben ült meg a rúdon, majd ha felrepült rá, leesett, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Különválasztottam egy kis kalitkába és kb 1 hete figyelem, először még felment a rúdra de hamar leesett és aztán már fel sem tud szállni rá vagy 1 hete. A talajon is furcsán mozog, az egyik lába mintha béna lenne, nem tudná használni, oldalra fekszik, sokszor rősen kapálózik, szárnyait erősen mozgatja, repülni sem tud. Élelemmel ellátom és sűrün takarítok alatta, mert valójában oldalán fekszik és oda is csinál. Rongyot tettem be, az felszívja. Van valakinek valami ötlete mi lehet a baj, hogyan gógyíthatnám meg? Több mint 20 éve kanárizok, de ilyet nem láttam, nem hallottam, nem olvastam.

#fekvés #kanári #rúdról leesik
2015. jan. 12. 11:34
 1/8 Törpilla57 ***** válasza:
Kedves "Wizes"! Küldtem privát üzenetet, mert úgy látom nem válaszol senki. Bizonyára nagyon várod a segítséget.Jobbulást a kis madárnak!
2015. jan. 14. 19:33
 2/8 A kérdező kommentje:

o) Köszönöm a választ, de nem kaptam meg az emilt.

wizesg@gmail.com ha erre írsz tanácsot, de ide is jó, hacsak nncs más oka emilre írj, megköszönöm!!

2015. jan. 15. 08:08
 3/8 Törpilla57 ***** válasza:
Szerintem már megkaptad a választ azóta, viszont nem e mail-t, hanem privát üzenetet írtam. Nem titok, azt javasoltam, hogy adjál neki Futort (persze nagyon kis mennyiségben), ami csonterősítő, és lágyeleséghez keverve, ami szintén jót tesz neki ilyenkor(is), és vitaminokat. 'Hál Istennek mi még nem találkoztunk ilyen esettel, pedig jó pár éve vannak kanárik nálunk. Azért jó lenne, ha valaki más is válaszolna, aki ki tudta gyógyítani a madarát. Egyáltalán mi lehet ez betegség?
2015. jan. 16. 07:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aztán rájöttem a privire.

A madárka vidáman éldegél, adok neki rendes magos, hámozott napraforgót és keménytojást kukoricaliszttel keverve.

2015. jan. 17. 11:49
 5/8 A kérdező kommentje:

Ja és adtam neki a tojásra csöpögtetett Ciloxan nevü cseppeket, amiben antibiotikum van.

Kb 1 hete kapja, de nincs javulás.

Ha ennek vége és nincs semmi javulás pár napon belül, akkor majd másik cseppeket adok, amiben gyulladás gátló van.

2015. jan. 17. 11:54
 6/8 Törpilla57 ***** válasza:
Az előző válasznál kezdtem örülni, azt hittem minden rendben. A következőből azonban - sajnos - az derül ki, hogy a lába, és az egész viselkedése még minden nem jött rendbe. Orvos nem látta még? Talán érdemes lenne elvinni orvoshoz.
2015. jan. 18. 06:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, jó ötlet, állatorvos eszembe sem jutott, kutyám is van, az állatorvossal jóba vagyok 22 éve, megkérdezem tőle.
2015. jan. 19. 09:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Beszéltem vele, javasolta még a Tobradex cseppeket ami kombinált és szteroid is van benne, ha nem lesz ok akkor spec madaras állatorvos, Jász utcában van.

Szerinte is vagy idegrendszeri, vagy egyensúlyi probléma. esetleg valami hasüregi gyulladás.

2015. jan. 19. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!