Hol kezdjem? Mi legyen az első lépés?
ja és a beszéléshez igen csak extra sok törödés kell plána egy nimfánál ha jákód lenne az könynebb lenne :D
de az kezdőknek nagyon nem ajánlatos. és 130e-ft tól kezdődnek
hú, hát ezt nem tudom.
és is vettem 1 éve egy HULLÁMOS papagájt egy boltba, teljesen vad volt, de nem akart megcsípni, meg nem rikácsolt. de amikor a lába felé nyúltam, akkor csak hirtelen odakoppantott egyet a csőrével, h hagyjam.
De mostmár teljesen szelíd, utánamjön a lakásba, rámegy a fejemre, leugrik az ágyra. (:
és egy jó háromnegyed évig tartott a megszelídítése! :)
először sokat beszéltem hozzá, aztán maggal csalogattam a kezemre, hogy magot raktam a kezembe, és felétartottam lassan, és óvatosan. és amikor ráment, hagytam, hogy egyen. aztán utána már, amikor ráment a amgért a kezembe, anygon lassan mindig felálltam, és aztán már lassan sétálgattam vele a lakásba. aztán már megszokta, és amikor a kalitka tetején volt, vagy a bútor tetején, lazán odaraktam elé az ujjam, és már ár is ment! :)
És először, amikor simogattam, lassan a hüvelykujjammal a csőre melletti tollrészét elkezdtem simogatni, birizgálin, és látszott rajta, hogy jól esett neki, mert szinte úgy tartotta a fejét mint 1 kutya, és felborzolda a fejét! :D
úgyhogy én ezeket tudom tanácsolni, mert nekem bevált! :) és már teljesen szelíd. de az enyém hullámos papagáj, tieid nimfák, és méghozzá ketten vannak, úgyhogy nemtodum, hogy sikerülni fog-e, de megpróbálhatod. :)
Na szia. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!