Hogy kezdjem el a nyuszim trükkökre tanítását, mi az első lépés, hogy átugorjon egy akadályt?
olyan jó lenne, sajnos még a pórázt sem tudjuk használni..... igaz nem is foglalkozok vele, ha adnátok pár tippet hogy taníthatnám
köszi
Én egér agilityről tudok pár dolgot, de szerintem nyúlra is igaz. Első lépésben tedd ragszkodóvá a nyuszid. Szeressen mindennél jobban, legyen neki a legbiztonságosabb hely a Földön az öled, a kezeid közt.
A következő lépés, hogy tudja, a klikker jó dolog. Ne féljen tőle, jelentsen neki jót, jutalmat. Minimum azt, hogy a kezedben lehet. Eleinte valami nagyon finom jutalomfalat kell hozzá, de aztán már egyre kevéssé lész fontos, mit adsz, beéri egy simivel, vagy egyáltalán csak azzal, hog a kezedben van.
Aztán a többi lépés:
Igen, ez nehéz ügy. Elvileg egereknél úgy van, hogy az első benyomás nagyon fontos. Soha ne nyúlj hozzás bántó szándékkal, és ő se érezze így soha! Eleinte csak akkor vedd ki, ha ő is kia akar jönni, a kölcsönös bizalom nagyon fontos.
Sajnos még nekem sem volt ilyen egerem, aki szeretett volna, de elhiszem, hogy lehetséges. Annak az embernek a honlapján olvastam ezeket a tippeket, aki ezt a videót is csinálta.
Szerintem mostantól próbálj barátkozni a nyuladdal. Nyúlj be, engedd, hadd szagolgassa a kezed, és ha bemegy a házába, hagyd békén. Ha szeretne, úgyis odamegy hozzád, a lényeg az, hogy tartsd tiszteletben az akaratát. Sok türelem kell hozzá, de szerintem megéri, ha ezzel elnyered a barátságát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!