Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Nimfa papagájok költéséről,...

Nimfa papagájok költéséről, egyebekről mit tudtok mondani?

Figyelt kérdés

Helló!

Van egy nimfa párom és most ott tartunk,hogy szinte mindennap "szexelnek".Látom,hogy fészket raknának,mert utána nagyon sokat időznek a kalit alján.Vettünk ilyen kifejezetten nekik való költőhelyet kisállat boltban,a fészket is beleraktam,de nem akar belemenni a tojó,pedig már lassan egy hete ott van...

Mit csináljak?

2010. márc. 6. 08:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem nekik való nimfa odút kaptál és nem csaptak be!

Fészekanyagnak pedig a fűrészpor a legjobb, mert a forgácsban elveszhetnek a tojások! Nem rak fészket, csak bemegy és leigazítja ahogy neki tetszik!

A párzás nem jelent tojásrakást! Az csak azt jelenti, hogy szoros párkapcsolatban élnek!

Ha fent van az odú, akkor az beindítja a tojót általában, ha elég nagy a helyük!

Az első tojásnál elkezdi a kotlást, emiatt különböző nagyságú fiókák lesznek az odúban! Hullámosnál ez annyira szembetűnő, hogy az első fióka már tollas, mire kikel az utolsó! :D

Kb 18 napig kotlanak, a fiatalok 30 nap alatt nőnek fel, de kell még nekik legalább 2 hét, mire önállóak lesznek teljesen. Közben az apjuk foglalkozik már csak velük, mert a tojó a következő költésen gondolkozhat!

2010. márc. 6. 18:50
 2/2 anonim ***** válasza:
Én hiába vettem odút, soha nem mentek be. Vagyis szerettek ott aludni, de tojni mindig a kalitka aljába tojt. Sajnos hiába ült rajta, soha nem lett kis nimfa. Pedig volt, hogy egymás után 6 tojást is rakott.
2010. márc. 8. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!