Zebrapinty fióka nem használja a lábait. Főleg a jobb tűnik gázosnak. Ez valami születési rendellenesség? Életben marad így? (képek lent)
Két fióka van, a legfelső képen az egészséges látható. Pár napja jöttek ki a fészekből, először azt hittük az egyiknek eltört a lába, de ma kivettem, hogy rendesen szemügyre vegyük. Mozog, be lehet hajlítani, ameddig a fióka a kezemben volt, be is hajlította saját maga. Mikor visszatettem a kalitkába beállt spárgába újra. A szárnyaival csapkod, a bal lábával tud mozogni, de a jobbat leginkább csak kinyújtva vonszolja maga után.
Ettől függetlenül élénk, enni-inni nem láttam, de én nem sűrűn járok itthon, így nem tudom megfigyelni.
Lehet, hogy csak gyengébbek a lábai és majd megerősödnek? Vagy mi lehet ez? Eddig a párnak egyszer volt fiókája, az a mi hibánkból pusztult el.
Ebben a fészekaljban 3-an voltak kezdetben, az egyik elpusztult mert nem gondozták a szülők. A maradék kettő egészségesnek tűnt eddig.
Jó pár éve ott van a lágyeleség, elhiheted, hogy nincs ideje lekoszolódni :)
A fióka él és virul, bár nyomi, de feltalálja magát. Új gazdája van a tesójával együtt éldegél egy 3x akkora kalitkában mint amekkorában született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!