Miért csinálják ezt a hullámos papagájaim?
Szeptember óta van két hullámos papagájom, két fiú, most egy évesek, azaz kicsi koruk óta együtt nevelkednek. (Eredetileg egy párt akartam, de egy idős hobbitenyésztőtől vettem, aki állítólag 40 éve foglalkozik hullámosokkal, és vagy mégis "elnézte" vagy látta, hogy fontos a színük és a nemük is, és ennek érdekében inkább várok a vásárlással, és félt, ha megmondja, hogy ez két fiú, akkor nem hozom el őket. Mert ugye a színt én is láttam, de annyira nem érettem hozzá, hogy fiatal korban megkülönböztessem őket nemek szerint - végülis nem zavar, úgysem akartam fészekaljat, ez a kettő elég nekem, de őket nagyon élvezem:)) Egy 100*50*100-as kalitkában vannak. Az alapfelszerelésen kívül van benn pár természetes alapanyagú játék. Sokat repkednek és tesznek-vesznek, el vannak foglalva.
Pár napja 5.30-6 körül iszonyú ricsajt csapnak úgy 15-20 percig. Korábban sosem csináltak ilyet - persze reggel ők ébresztenek, de eddig a lágyabb, "csipogós" hang volt jellemző, nem ez a "rikácsolás". Nem látom, és semmi nyoma sincs annak, hogy bántanák egymást, és csak reggel csinálják, nap közben, este és éjjel ugyanúgy viselkednek, mint korábban. A tartási körülményeikben nincs semmi változás.
Igazából nem zavar ANNYIRA, meg lehet szokni, de kíváncsi vagyok, vajon mi ütött beléjük, miért csinálják?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm az eddigi válaszokat, bár még mindig nem értem... Eddig miért nem csinálták ezt? Eddig is hallatszott be a kinti madárcsicsergés pl., arról nem is beszélve, hogy eddig is minden reggel felkelt a nap:S :)) és az én napirendem sem változott, nem kelek később, mint régebben, szóval régebben sem kezdődött "korábban" a nap...
Valakinek van még ötlete???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!