A hullámos papagájaim testvérek, a tojó mégis tojást rakott. Tudtam, hogy ez nem lehetetlen, de nem számítottam rá. Most mit csináljak?
Először is 5db tojás nem egyik napról a másikra keletkezik. A hullámos papagájok kétnaponta tojnak 1 tojást tehát azok a tojások nem csak ma reggel óta vannak ott. A kérdés az hogy nem vetted észre eddig???
Elvenni tőlük nem lenne jó mert a tojó valószínűleg újakat tojna. Fogj egy erősfényű lámpát és világítsd át őket. Ha látsz egyben is ereket, a tojás nagy részét kitöltő sötét foltot akkor legalább egy fias.
De a biztonság kedvéért szerintem vedd ki alóla őket két részben(hogy ne maradjon a tojó tojás nélkül, hogy legyen min kotlania közben is) tehát vegyél ki alóla kettőt és hagyd valahol állni őket 1 napig majd tedd vissza őket és vedd ki a maradék hármat is 1 napra. Ha egyszer kihűlnek már nem lesz belőlük fióka.
Hagyd a tojót addig kotlani a tojásokon amíg akar majd ha már egyáltalán nem foglalkozik velük akkor vedd ki és dobd ki a tojásokat.
Erről felmerül még egy kérdés hogy mennyi időnként takarítod a kalitkát?
A homokot legritkábban 1 hetente kell cserélni de inkább gyakrabban ajánlott.
Egyébként tényleg ritka hogy odú nélkül tojást tojik a hullámos papagáj főleg ha egyedüli párról ha szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!