SOS! Hogyan lehet röpképes állapotáig életben tartani, illetve felnevelni egy cinege fiókát?
Ma a padláson járva találtam egy röpképtelen, de a tollazata alapján cinege fiókának tűnő kismadarat. Fent hagyni nem mertem, mert már egészen belegabalyodott szegényke a fent hömpölygő nyárfaszöszökbe. Az udvar nem biztonságos, mert a macskánk minden potenciális prédát elpusztít és elfogyaszt. Kerestem fent a fészket, amiből kieshetett, de nem találtam semmit. Mivel esetlenül, de a földön tud vánszorogni, nem is tudom, hogy a padlás melyik részén keressem.
Csontkukaccal próbáltam megetetni, de nem fogadta el. Ha ez is megfelelő táplálék a számára, nem túrnék földigiliszta után. Szerintem még az ijedtség miatt nem fogadja el. Minden ötletet szívesen fogadok a megmentéséhez.
Van szüksége külön folyadékra vagy táplálékban lévő elég számára. Mennyi ideje van arra, hogy táplálkozzon?
Van esély a megmentésére?
Soha nem szabad csontkukacot adni a fiókáknak, lisztkukacot szokás! Meghalhat tőle!
Rengeteg madármentő szervezet van! "Fióka és madármentés" , professzionális madármentők, a facebook-on van minden elérhetőség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!