Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Az erkélyünkre folyton odapisz...

Az erkélyünkre folyton odapiszkítanak a galambok. Valami természetbarát tipp a távol tartásukra?

Figyelt kérdés

2015. máj. 3. 23:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem az ilyen madárijesztők a legjobbak, művarjú meg ilyesmi vagy a háló, de az már szerintem nagyon átrendezi a képet, meg szerintem kicsit ciki is ennyire ráindulni a madarakra, hogy miattuk hálót tegyek fel, de ki milyen. Másrészt megvan rá az esély, hogy abba beleakadhatnak madarak, amit nem kockáztatnék. Vannak még ilyen hajlékony műanyag tüskék, amitől nem tud oda leszállni a galamb, de az nem annyira biztos módszer, mert mindenhová nem lehet odatenni. Ha a korlátra oda is teszed, esetleg belülre még leszállhat. Szerintem a művarjú a legjobb, nagyon sok helyen van manapság.
2015. máj. 4. 00:35
 2/13 noname152678 válasza:
0%
Ha figyelembe vesszuk hogy a galambok nagyon kartekonyak - rengeteg betegseget hordoznak, kiszoritjak az oshonos fajokat, aaz eros urrbanizaciojuk miatt az embert is zavarjak ( ugye ez pont a te eseted) - kiderul hogy a legegyszerubb modszer a csuzli :) es nem azert mert szeretek allatokat bantani mert en kifejezetten allatbarat vagyok es termeszetszereto dea galambokat irtani kene termeszet es kornyezetvedelmi okokbol is.
2015. máj. 4. 09:05
 3/13 anonim ***** válasza:

A galambok nagyon okos és tanulékony madarak. Varjútól nem félnek, legfeljebb eleinte. Legfeljebb ha egy élő varjú mellé megy, akkor arrébb szalad a galamb kicsivel de nem menekül el nagyon tőle, Főleg ha látja, hogy a varjú nem mozdul. Az ilyen dolgokat megszokják a galambok.

Szerintem ami segíthet, valami hálót kellene kifeszíteni. Nem, fog bele akadni. Ha mégis, akkor is hamar kiszabadul belőle. Ha meg mégsem, akkor időnként rá kell nézni, és ki kell szabadítani. Annál jobb riasztó nem is kell, mint egy megijedt madár és az őt látó többi madár.

Éjszaka is érdemes kimenni, már amikor sötét van kint, és meg kell nézni nincsenek-e ott galambok. Ha vannak akkor meg kell fogni ha lehet és ki kell dobni. Ettől akkora sokk éri, hogy legközelebb már félve megy oda és nem érzi majd ott jól magát. Kifejezetten szeretem a galambokat és egy időben még etettem is őket, de már az erkélyen én se látom szívesen őket, mert állandóan takarítani kell utánuk. Éjszaka mindig kimegyek és ha van ott madár, akkor megfogom és úgy hajítom ki kézzel. Néhány ilyen alkalom után már nem nagyon mernek oda menni, mert tudják, hogy ott nem lesz nyugalmuk. Ezt meg kell ismételni ha mégis megint oda mennének.

Tudom, mert van galambom. Nagyon okosak és nem lehet őket sokáig becsapni. Szinte intelligensek. Azért tudnak mindenhez alkalmazkodni.

2015. máj. 4. 09:26
 4/13 anonim ***** válasza:

kedves második válaszoló!

ha tényleg "állatbarárát" és "természetszerető" lennél, akkor sosem mondanál olyat, hogy a galambokat irtani kellene.

különben is, az ember a legveszélyesebb és legkártékonyabb élőlény a Földön. szerintem ezt nem kell példákkal indokolnom. mit is vétettek akkor a galambok, ami szerinted olyan nagyon súlyos bűn?

bocsánatot kérek a kérdezőtől, a téma eltereléséért

2015. máj. 4. 09:50
 5/13 anonim ***** válasza:

[link]

Nekünk sólyomsziluett van kiakasztva. Egy galamb se mer felrepülni :).

A neten vannak sablonok. Egyet kinyomtattam. Ráragasztottuk kartonra, (de körbe is vághatod a kartont olyan alakúra, és fekete szigetelőszalaggal van körbetekerve. Egy madzag rá, és fel van kötve egy szegre, ami már ott volt, mikor ideköltöztünk. 20 perc meló az egész.

2015. máj. 4. 10:48
 6/13 anonim ***** válasza:
És azt is látod, ha fúj a szél, mert pörög a sólyom :)
2015. máj. 4. 10:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Hát, én még nem láttam galambot művarjú mellett sem ülni...
2015. máj. 4. 18:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy a művarjú drága, a sziluett meg ingyen van. És ugyan az a hatás.
2015. máj. 4. 18:31
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valamelyik csak bejön majd :D
2015. máj. 4. 20:06
 10/13 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy a művarjú drágább, a sziluett meg még mozog is, ami biztosan sokat számít. A művarjú viszont talán jobban mutat és "természetesebb" is, szerintem.

Azt arra írtam, hogy nem láttam galambot művarjú mellett ülni, hogy a galambok könnyen kiszúrják a művarjút.

2015. máj. 4. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!