Aki tartott már kékhomlokú amazont vagy kék-sárga arát, leírná az általános viselkedésüket?
Az amazonok ivarérettség után (kb 5év) elég agresszívak tudnak lenni. És az erős csőrükkel komoly károkat okozhatnak.
Az arák meg méretüknél fogva sem lakásba való madarak, az hangjukról meg nem is beszélve.
Én ismerem ezeket a madarakat, és a nagypapagájok tartását a tartásukról viszont lemondtam.
Nem tudom , tudok e újat mondani, de ha még érdekel valamilyen válasz, szívesen írok.
Na akkor megpróbálom még egyszer leírni, ami elsőre nem sikerült:
Én ismerem ezeket a madarakat, és a nagypapagájok tartásá, gondozását, fiatalkori szocializációját általánosságban.
A tartásukról viszont lemondtam.
Nem tudom , tudok e újat mondani, de ha még érdekel valamilyen válasz, szívesen írok.
Nekem van 1 kék-sárga ara-hímem.
Totyi a neve
és 1 sárgabóbitás kakadum,
akit Kokó-nak hívok.
Amazonokkal nincs tapasztalatom, de haveromnak van és volt is.
Nos... A kék-sárga aráról és a s bóbitás kakaduról
általánosan elmondható, h muszáj naponta több órát, de ink félnapokat foglalkozni, különben visítani, rombolni és öncsonkítani fog. Ezt megelőzendő mindennap becézgesd, simogasd, játssz vele, ültesd vállra/kézre. Kézből is etetgesd, ne csak szelídítéskor, már a megszelídülése után is!!!
Sok örömed telhet benne, és cuki, kedves, intelligens társad lehet 1 ilyen nagy madár.
ja és a kakadu is hím
Meg azt szeretném mondani, h szinte már maguktól megtanulták nálam azt, h csak a ketrecbe kakkanthatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!