Nemrég vettem egy nimfát és nemtudom, hogy tojó vagy hím. Bár akitől vettem azt monta hím. Én viszont sok olyan tolgot látok benne ami a tojóra utal pl. : csendes, a fején kevés a sárga. Bár még fiatal. Így nem tudom. Ugye nem tojó?
Hány hónapos?
Mivel fiatal madárról van szó a tollazatát még nem érdemes nézni. A nimfáknál a fiatalkori tollazat ugyanolyan mint a tojók tollazata tehát ha hím ha tojó a madár a tollazata még úgy néz ki mint a tojóké akkor is ha hím.
6-8 hónapos korban a hímek elkezdenek udvarolni. Az udvarlás olyan jellegzetes mozdulatokat és hangokat jelent amiket 99,9%-ban csak a hímek csinálnak.
1 éves korukra nagyjából befejeződik az ivaréréskor kezdődő vedlésük(átvedlenek felnőttkori tollazatra). Ezt a felnőttkori tollazatukat érdemes nézni ha az ember a tollazatukból akarja megállapítani a nemüket.
Jó lenne róla kép vagy ha ismered a színváltozatokat írd meg milyen színváltozatú a nimfád.
Vadszínű. Ennél a színváltozatnál a tojók úgy néznek ki mint ő de ő még azért néz ki tojónak mert fiatal, nem biztos hogy igazából is tojó.
A hímek feje ivaréréskor citromsárgává válik. Már a felnőttkori tollazatra átvedlés közepefele tisztán látni majd a nemét mert ha hím elkezdenek a szürkés fejtollai sárgára cserélődni amitől sárgapöttyös lesz a feje.
Ugye nincs tükör,műmadár vagy hasonló vacak a kalitkájában??? Ezeket szokták általában védeni(viselkedészavar).
A neme megállapításához még türelmesen várnod kell legalább pár hónapot amíg észre nem veszed hogy elkezd megváltozni a viselkedése vagy kezd átvedleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!