Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Egy kakas nagyot csíp?

Egy kakas nagyot csíp?

Figyelt kérdés
2010. febr. 20. 22:37
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
Nem csipked, ha szigoru vagy vele és nem provokálod.... Meg kell nevelni... tudja ki a főnök!
2010. febr. 27. 09:21
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A kakas nem csíp, hanem odavág a csőrével, az idegeneket pedig egyáltalán nem tolerálja, tehát akár házőrző is lehet. Elsősorban azért vág oda, mert félti a tojóit.

Azonban, ha a tyúkállomány napos csibe kora óta van a gondozásod alatt, akkor kevésbé vág oda, ha odafigyelsz és pozitívan kezeled őket. Elmondok valamit.

Hosszú idő után újból lehetőségem volt tyúkokat, majd nemsokára kacsákat tartani. Az első egy kakas volt, aki nem nálam cseperedett fel, kapott hozzá egy háremet (3 db tyúkot). Hozzákezdtem a szelídítéshez. Kezembe vettem a kakast, beszélgettem hozzá, elneveztem Kukorinak. Nem igazán adta meg magát, de hajlott a jóra. Ahányszor kukorékolt, annyiszor dicsértem meg, hogy milyen gyönyörű volt. Ha hiszed, ha nem, tovább kukorékolt és nézett rám, hogy dicsérem-e tovább. Gyakorlatilag ahányszor dicsértem, annyiszor kukorékolt. Nem azt mondom, összetűzésbe is kerültünk, amikor a tojókhoz közelítettem, de egyértelműen a tudomására hoztam, hogy én vagyok a főnök. Több afférunk nem is volt. A törzsállományból születtek kiscsibék, akiket már kézhez szoktattam, mindegyik kiskakas dicséretben részesült, ahányszor kukorékolt. Aztán bekövetkezett az, amire álmomban nem gondoltam. A kacsamama alá bekerült egy tyúktojás, amiből kakas lett. Mondanom nem kell, hogy egy szem naposcsibének én voltam a mamája, hordoztam magammal mindenhova. Hallgatott a nevére, ha szólítottam repült felém. Ma kb. 5 kg-os kakas, aki még mindig igényli, hogy kezembe vegyem és simogassam, ő végelgyengülésbe fog meghalni és nem a lábosba kerül. Persze idegenekkel szemben nem kíméletes. Hát ennyit a kakasok, tyúkokhoz történő hozzáállásról. Egyébként, mint minden állat, a negatív kisugárzást, a félelmet vele szemben megérzi, és akkor támadásra hajlamos. Csak ki kell próbálni.

2010. márc. 1. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!